Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αρχηγός της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης συναντήθηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Αποχώρηση δυνάμεων ΗΠΑ μέσω Τουρκίας

Ο Αρχηγός της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, Στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους (David Petraeus) επισκέφθηκε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας όπου και συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους που παλαιότερα υπηρέτησε σε Ιράκ και Αφγανιστάν ήρθε στην Τουρκία στα πλαίσια των διμερών στρατηγικών συναντήσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας
Ο στρατηγός Πετρέους ενημέρωσε σχετικά με την αποχώρηση των Αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και εξετάστηκε το ενδεχόμενο χρήσης του Τουρκικού εδάφους, αεροδρομίων και λιμένων της Τουρκίας, για την αποχώρηση τμημάτων των Αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.
Στην συνάντηση πέρα από τα θέματα ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αξιολογήθηκαν θέματα όπως η καταπολέμηση της δράσης του ΡΚΚ και οι εξελίξεις σε Αφγανιστάν και Πακιστάν.
Ο Αμερικανός Στρατηγός, αργότερα συναντήθηκε με τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ.
Ο Στρατηγός Πετρέους στις δηλώσεις που προέβη πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα σημείωσε πως «συνεχίζεται και επαυξάνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και πως έχει σημειωθεί πρόοδος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας τα τελευταία ενάμιση με δύο χρόνια», αναφερόμενος στο ΡΚΚ.
Ακόμα συζητήθηκαν οι δράσεις του «τριπλού μηχανισμού» που σχημάτισαν Τουρκία, Ιράκ και ΗΠΑ, με κέντρο διοίκησης το Αρμπίλ του Βορείου Ιράκ, για την καταπολέμηση του ΡΚΚ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]