Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι προβλέπει η συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ για το οδόφραγμα Λιμνίτη

Ένα ακόμη βήμα προς την ντε φάκτο αναγνώριση της Τούρκικης κατοχής στην Κύπρο και προς μια κατάσταση με περιεχόμενο αντίστοιχο με αυτό που υπήρχε στο σχέδιο Ανάν, έκανε υπό το βλέμμα του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφιας, σε συμφωνία του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ειδικός αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συμφώνησαν στη διάνοιξη του οδοφράγματος:
- Yπό τους κανονισμούς, που διέπουν τα άλλα οδοφράγματα.
- Στο πλαίσιο της συμφωνίας υπογραμμίζεται ο ρόλος της “Ειρηνευτικής” Δύναμης του ΟΗΕ.
- Τα άτομα, που περνούν από το οδόφραγμα και επιθυμούν να επισκεφθούν τα Κόκκινα (σ.σ: τουρκοκυπριακός θύλακας), θα συνοδεύονται από την “Ειρηνευτική” Δύναμη. Αυτές οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται με μικρά λεωφορεία κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.
- Θα γίνεται μεταφορά λογικών ποσοτήτων φαγητού και νερού και άλλων προμηθειών, μη στρατιωτικής φύσης, στα Κόκκινα με τη συνοδεία της “Ειρηνευτικής” Δύναμης του ΟΗΕ.
- Τα Κόκκινα θα ενωθούν με το πλησιέστερο ηλεκτρικό δίκτυο πριν το άνοιγμα του οδοφράγματος.
- Σε “ανθρωπιστικά” θέματα: Τα ασθενοφόρα θα είναι σε θέση να μεταβαίνουν στα Κόκκινα για μεταφορά ασθενών. Θα εφαρμόζονται οι κανόνες, που διέπουν τη διέλευση των ασθενοφόρων από τα οδοφράγματα. Αντίστοιχα, τα ε/κ ασθενοφόρα θα διασχίζουν το οδόφραγμα από την αντίθετη κατεύθυνση για τα νοσοκομεία της Λευκωσίας. Σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, τ/κ πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες θα μεταβαίνουν στα Κόκκινα.
- Θα υπάρχουν αμοιβαίες διευθετήσεις, από καιρού εις καιρόν, για συγκεκριμένες εκδηλώσεις μέσω αυτού και άλλων οδοφραγμάτων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]