Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πατώντας στους νεκρούς, κάνουν... διπλωματία!

Εκμεταλλεύονται ακόμη και τους... τάφους!

Στο δρόμο που άνοιξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου θα κινηθεί και ο αρχηγός των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων Ισίκ Κοσανέρ που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.
Την Κυριακή (μετά τη λήξη των εργασιών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα), ο κ. Νταβούτογλου συνοδευόμενος από τηλεοπτικά συνεργεία και Τούρκους δημοσιογράφους επισκέφθηκε το νεκροταφείο στην περιοχή Κουλίνες.
Επρόκειτο για μια καθαρά συμβολική κίνηση, με προφανή τον σκοπό της Άγκυρας να προβάλλει την εικόνα ότι η πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν ξεχνά τους νεκρούς της.
Ήταν επίσης μια ξεκάθαρη υπενθύμιση προς την Αθήνα ότι τουρκικοί πληθυσμοί υπήρξαν σε πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας και άρα η Άγκυρα δικαιούται να έχει λόγο για τους πληθυσμούς της που παραμένουν σήμερα στην Ελλάδα.
Έμμεση αναφορά δηλαδή στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, τα μέλη της οποίας προσφάτως ο κ. Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε πολίτες του.
Κατά πληροφορίες, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού στρατηγός Κοσάνερ έχει ζητήσει (και δεδομένου ότι το αίτημά του έγινε δεκτό από το υπουργείο Εξωτερικών) και θα επισκεφθεί το στρατιωτικό νεκροταφείο στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου βρίσκονται οι σωροί Τούρκων στρατιωτικών!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενώ εμείς όταν επισκεφτούμε τις αρχαίες πατρίδες μας, οι μογγόλοι παρουσιάζουν τις αρχαίες πόλεις ως τουρκομογγολικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]