Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι ετοιμάζει το «θύμα» στο οποίο θα ρίξει τις ευθύνες της δικής του αποτυχίας

Ραγδαίες οι εξελίξεις στα Σκόπια

Η προσωπικότητα του πρωθυπουργού των Σκοπίων είναι λίγο έως πολύ γνωστή σε όλους μας. Η δολιότητα αλλά και η πλήρης ανευθυνότητα και ευθυνοφοβία του, είναι κάποια από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του που τον καθιστούν άκρως επικίνδυνο, κυρίως για τους «συνεργάτες» του.
Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και η διαφορά που έχει προκύψει με την Ελλάδα, δείχνει πως πλησιάζει, με ταχύτατους ρυθμού, προς το τέλος του. Η λύση δεν είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα, αλλά σίγουρα δεν είναι ευνοϊκή και για τα Σκόπια, που θα πρέπει να δεχθούν τον γεωγραφικό προσδιορισμό ενώ η πολιτική του αλαζόνα πρωθυπουργού του κρατιδίου ήταν τελείως διαφορετική και ζητούσε απόλυτα τη λέξη «Μακεδονία» και τίποτε άλλο…!
Οι εξελίξεις όμως, δεν δικαιώνουν την αδιαλλαξία του κυρίου Γκρούεφσκι και φυσικά τον τοποθετούν ως υπόλογο για τις καθυστερήσεις εισόδου της ΠΓΔΜ τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε, επειδή ο πρωθυπουργός των Σκοπίων λειτουργούσε (και συνεχίζει να λειτουργεί πάνω σε εθνικιστικά πρότυπα), στέρησε από την οικονομία αλλά και από τους πολίτες των Σκοπίων σημαντικότατα χρηματικά ποσά τα οποία θα συνέβαλαν σημαντικότατα στην ανάπτυξη των Σκοπίων και θα ανέβαζαν την ποιότητα του βιοτικού επιπέδου στην χώρα.
Δυστυχώς, οι επιλογές ήταν διαφορετικές και τα Σκόπια οδηγήθηκαν σε τραγικά αδιέξοδα, κυρίως οικονομικού περιεχομένου. Αυτές τις τεράστιες ευθύνες επιθυμεί διακαώς να αποφύγει ο νεαρός πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Και για να το κάνει αυτό, οδηγεί στην έξοδο από την κυβέρνηση σειρά στελεχών, φορτώνοντάς τους τις δικές του ευθύνες. Όμως, το μεγάλο πρόβλημα στα Σκόπια, ονομάζεται Αλβανία και Αλβανικό στοιχείο… κι εκεί ο κύριος Γκρούεφσκι ελπίζει πως θα καταφέρει να κάνει την μεγάλη του πολιτική κίνηση. Κίνηση που θα του επιτρέψει να φανεί δημοκράτης, αλλά και ταυτόχρονα θα του δώσει τη δυνατότητα να ισοπεδώσει τους Αλβανούς πολιτικούς του αντιπάλους.
Ας κρατήσουμε στη μνήμη μας το όνομα ενός εκ των αντιπροέδρων της σημερινής κυβέρνησης των Σκοπίων, ο οποίος είναι και αρμόδιος, για την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας, Αμπντουλακίμ Αντέμι. Αυτός πρόκειται να δεχθεί την κύρια επίθεση του Γκρούεφσκι, που επιμελέστατα θα του φορτώσει ΟΛΑ τα βάρη και όλες τις ευθύνες και τις αποτυχίες των δικών του προσωπικών πολιτικών του επιλογών.
Δυστυχώς, όμως, και πάλι ο κύριος Γκρούεφσκι δεν υπολογίζει το μέλλον, δηλαδή τις πιθανές σκληρότατες αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την πλευρά των Αλβανών, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν να γίνουν οι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» της αποτυχημένης εθνικιστικής πολιτικής του αλαζόνα και ευθυνόφοβου νεαρού πρωθυπουργού της Vardarska Banovina…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πως γνωριζουμε οτι το προβλημα της ονομασιας φθανει στο τελος του???
    Δεν εχει ακουστει τιποτα σχετικα με τις νεες προτασεις.
    Οι Αμερικανοι θελουν να πιστευουν οτι φθανουμε στο τελος της λυσης και ο Ελληνικος λαος θα πρεπει να το αποδεχθει.
    Τα ιδια ακουμε και στο Κυπριακο.
    Υπαρχει μια σκοπιμη ψυχολογικη φορτιση εις βαρος μας, αλλα σε πρακτικο επιπεδο δεν υπαρχουν απτες αποδειξεις για αμεσες συμφωνιες.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]