Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα θέματα πέρα από το όνομα θέτει ο Γκρούεφσκι στις συνομιλίες με την Ελλάδα

Γκρούεφσκι:
Οι διαπραγματεύσεις
με την Ελλάδα
δεν αφορούν
μόνο το όνομα


«Οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας είναι μια σύνθετη διαδικασία που άπτεται και ζητημάτων που αφορούν την ταυτότητα του έθνους», δήλωσε από την πόλη Κράτοβο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο κ. Γκρούεφσκι κληθείς να σχολιάσει αν η πρόταση για ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» μπορεί να γίνει αποδεκτή για τα επίσημα Σκόπια, ανέφερε ότι η πρόταση αυτή έχει διατυπωθεί ανεπίσημα από ελληνικής πλευράς από παλαιότερα και τώρα αποτελεί και μέρος της πρότασης του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

«Ωστόσο, παράλληλα με αυτό που όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν ακόμη πολλά άλλα πράγματα που αποτελούν μέρος των διαπραγματεύσεων και που αυτοί (σ.σ.εννοεί την ελληνική πλευρά) τα συνέδεαν με την ευρύτητα της χρήσης του ονόματος, με την αλλαγή του Συντάγματος, των διαβατηρίων, με την αλλαγή της ταυτότητας, δηλαδή του έθνους και της γλώσσας και ως εκ τούτου οι διαπραγματεύσεις αυτές καθαυτές αποτελούν μία πολύ πιο σύνθετη διαδικασία και δεν περιορίζονται μόνο στην ονομασία», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.
Ακόμη, ο νεοκλεγείς πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε σήμερα ότι οποιαδήποτε πρόταση προωθηθεί για την εκκρεμότητα της ονομασίας, θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Στις 14 Απριλιου 2009 υπηρχε ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ οπου ο πρεσβης μας Μαλιας στισ ΗΠΑ δηλωσε οτι η Ελλαδα δεν εχει προβλημα για την χρηση του οναματος Δημοκρατια της Βορειας Μακεδονιας.Το ειδα,το δελτιο,με τα ιδια μου τα ματια και με ρωταγαν οι ντοπιοι τι λενε για αυτες τισ δηλωσεις στην Ελλαδα αλλα πουθενα δεν αναφερεται..Ισως μπορειτε να το ελεγξετε σε ιστιολογια της γειτονικης χωρας.Καλη Ανασταση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "καναρης"

    Nai ontos o Malias to eipe kai ontos o Milososki aperipse tin protasi ;) tou Nimitz kai tis Ellados
    http://www.youtube.com/watch?v=_nlzGYz-3NY

    O xronos einai me to meros mas :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]