Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαράντος Καργάκος: Η Ελληνική νεολαία πρέπει να διαδηλώσει για τους φόνους στην Κύπρο

Καλά τα λες Καργάκο μου

ο Τσε Κεφράγκα όμως διαφωνεί


Ο Σαράντος Καργάκος και ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζουν την κυνική ομολογία Τούρκου για την εκτέλεση Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο 1974. Ο Σαράντος Καργάκος τόνισε ότι ο Τούρκος το έκανε για εμπορική εκμετάλλευση και ότι οι εκτελέσεις των Ελλήνων χρησιμοποιούνται στην Τουρκία ως διαφημιστικό προϊόν.
Σημείωσε ότι έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε και στην ΕΕ που θέλει να ενταχθεί η Τουρκία και ότι κρίνοντας από την παθητικότητα την δική μας ίσως αποσκοπούσε σε κάποιο βραβείο από εμάς.
Ο Σαράντος Καργάκος έκλεισε λέγοντας ότι περιμένει την σπουδάζουσα νεολαία να διαδηλώσει...

Κατ’ αρχάς συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Καργάκο για την τοποθέτησή του πως οι δολοφονίες Ελλήνων στην Τουρκία αποτελούν διαφημιστικό προϊόν, αλλά και επιβραβεύονται ποικιλοτρόπως από την κοινωνία και το εκεί κατεστημένο. Για παράδειγμα, ένας Τούρκος στρατιώτης που υπηρετεί στον Έβρο ή στην Κύπρο, γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως θα πάρει μετάθεση στο σπίτι του εάν σκοτώσει κάποιον Έλληνα ή Κύπριο στρατιώτη…
Ήρωας θεωρείται γενικότερα αυτός που θα σκοτώσει έναν «γκιαούρη», ένα «ρωμιό»… και φυσικά του αποδίδονται οι σχετικές τιμές!
Βέβαια, για την Ε.Ε. δεν μπορεί να γίνει καν λόγος! Γιατί; Πού να βρούνε οι δικοί μας πολιτικοί αστέρες το σθένος και την δύναμη να προτείνουν πάγωμα της εισόδου της Τουρκίας, λόγω βαρβαροτήτων που πραγματοποιήθηκαν κατά την «ειρηνική εισβολή» στην Κύπρο, και οι οποίες βαρβαρότητες (δολοφονίες, βιασμοί) ποτέ δεν τιμωρήθηκαν ούτε σε στρατιωτικό επίπεδο (στρατοδικεία), αλλά ούτε και σε πολιτικό επίπεδο (δικαστήρια σε πολιτικούς που ανέχτηκαν ή πυροδότησαν τις εγκληματικές πράξεις).
Βέβαια, δεν πρέπει να διαμαρτυρηθούμε κατά του ενός στρατιώτη-ηθοποιού, αλλά χρησιμοποιώντας τον ως μάρτυρα, να ξεσκεπάσουμε ολόκληρη την πυραμίδα που υπήρχε πίσω από αυτές τις εγκληματικές πράξεις που τιμωρούνται από το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου. Να φτάσουμε στους στρατηγούς και στους πολιτικούς υπεύθυνους… Μπορεί να γίνει αυτό; Φυσικά μπορεί να γίνει, αλλά απαιτείται κάτι σπάνιο, που ονομάζεται πολιτική βούληση… Αν δεν έχουν οι δικοί μας πολιτικοί (άνδρες και γυναίκες) τα κατάλληλα αχαμνά, για να προχωρήσουν σε μία φυσιολογική δίωξη, τότε… δεν μπορούμε να βασανιζόμαστε για τις ελλείψεις (σταθερό χαρακτηριστικό) των πολιτικών…
Για το θέμα όμως της διαμαρτυρίας των μαθητών για τις δολοφονίες που διαπράχθηκαν κατά την είσοδο του «Αττίλα» στην Κύπρο, νομίζω ότι ο κύριος Καργάκος είναι υπερβολικά αισιόδοξος. Κι αυτό, επειδή, οι μαθητές έχουνε άλλες δουλειές να κάνουν αυτό το χρονικό διάστημα. Εξάλλου, αν δεν βγει ο Τσε Γκεφράγκα (Τσίπρας) να τους ξεσηκώσει, μαζί με τον Τσε Γκεντόλαρ (Λαζόπουλο) για να τους κατευθύνει και τον Τσε Γκεγιούρο (Αλαβάνος) για να το σχεδιάσει, δεν μπορούμε να περιμένουμε την νεολαία να διαμαρτυρηθεί για οτιδήποτε. Μάλιστα αυτή η διαμαρτυρία-καταστροφή περιουσιών, θα πρέπει να κρατήσει πολλές ημέρες. Βλέπετε ο αριθμός των νεκρών της εισβολής δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη. Και αφού κάνανε είκοσι (2) περίπου ημέρες για τον μικρό Αλέξη, θα πρέπει να διαμαρτύρονται για μήνες (μην πω χρόνια) για τους αδικοχαμένους και φρικτά εκτελεσμένους Έλληνες και Κύπριους στρατιώτες. Τα παιδιά έχουν διαβάσματα, διακοπές, καλοκαίρι έρχεται… δεν μπορούμε εμείς να τους ζητάμε να καταστρέψουν το μέλλον τους επειδή κάποιος ηθοποιός εκτέλεσε δέκα νεαρούς στην Κύπρο. Και δεν υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες από τα Εξάρχεια που να βεβαιώνουν κάτι τέτοιο… Μην οδηγήσουμε τα παιδιά σε κάποια πλάνη, δεν επιτρέπεται κύριε Καργάκο να αφήσουμε τους Τσε Γκεφράγκα (και την υπόλοιπη παρέα) να οδηγήσουν τα μικρά και άδολα αυτά παιδιά, με τις κουκούλες τους, σε μία διαμαρτυρία χωρίς ουσιαστικό λόγο… Γιατί, κανείς από αυτούς τους Τσε Γκε… δεν άρθρωσε λόγο αυτές τις ημέρες, αλλά ούτε και αναμένεται να πούνε ή να κάνουν κάτι ουσιαστικό, πέρα από κάποια βόλτα στο Κολωνάκι και τα λοιπά αγωνιστικά στέκια…
Σας ανακαλώ λοιπόν στην τάξη κύριε Καργάκο…
Κωνσταντίνος




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]