Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H CIA τον απήγαγε από τα Σκόπια και τον βασάνισε!

ΠΓΔΜ: Πρώτα σε συλλαμβάνουν και

αφού σε βασανίσουν ψάχνουν ποιός είσαι!

Ζήτω η Ευρωπαϊκή προοπτική!!!


Τουρίστας ζητά από τα αστικά δικαστήρια της ΠΓΔΜ να του καταβάλουν το ποσό των 50.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι πράκτορές τον φυλάκισαν κατά λάθος και τον κακομεταχειρίστηκαν

Ενας Γερμανός λιβανικής καταγωγής ο οποίος υποστηρίζει ότι απήχθη και βασανίστηκε από την CIA κατέθεσε αγωγή ζητώντας από τα αστικά δικαστήρια της ΠΓΔΜ να του καταβάλουν το ποσό των 50.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι πράκτορές τους τον φυλάκισαν κατά λάθος και τον κακομεταχειρίστηκαν, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Η αγωγή κατατέθηκε από τον Χαλίντ ελ-Μάσρι,που λέει ότι απήχθη στην ΠΓΔΜ τον Δεκέμβριο του 2003 και αργότερα τον μετέφεραν στο Αφγανιστάν όπου και βασανίστηκε, πριν αφεθεί τελικά ελεύθερος στην Αλβανία μερικούς μήνες αργότερα.

"Ζητάμε αποζημίωση για τον χρόνο που παρέμεινε εδώ, για τα βασανιστήρια που υπέστη στην Μακεδονία για 24 ημέρες. Ζητάμε να την επιδίκαση του ποσού των 50.000 ευρώ", Bδήλωσε ο Φίλιπ Μεντάσκι, ο συνήγορός του στην ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Μάσρι είχε επισκεφθεί την ΠΓΔΜ στο τέλος Δεκεμβρίου 2003 για να εορτάσει το Νέο Ετος ως τουρίστας και ίσως για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Συνελήφθη σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, στα Σκόπια και ανακρίθηκε για διασυνδέσεις με την Αλ Κάϊντα και ισλαμιστές εξτρεμιστές.
Στην αγωγή του αναφέρει ότι η ΠΓΔΜ παραβίασε τους όρους της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα,συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν τα βασανιστήρια, την ελευθερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Νωρίτερα,είχε απορριφθεί άλλη αγωγή του στις ΗΠΑ κατά της CIA και άλλων στην οποία ζητούσε 75.000 δολάρια, ενώ μία ξεχωριστή μήνυση υπέβαλε στην ΠΓΔΜ τον Οκτώβριο πιθανόν θα απορριφθεί επειδή πέρασαν πέντε χρόνια, είπε ο δικηγόρος.Μία άλλη μήνυση που έχει υποβληθεί στην Γερμανία έχει περισσότερες πιθανότητες να ευδοκιμήσει.
Η τελευταία αγωγή ταχυδρομήθηκε το Σάββατο και πιθανόν θα παραληφθεί από το δικαστήριο στην ΠΓΔΜ σήμερα, πρόσθεσε ο Μεντάσκι.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης στα Σκόπια δεν έκανε προς το παρόν κανένα σχόλιο. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν ελάχιστα αναφερθεί στο παρελθόν στο περιστατικό.
Σύμφωνα με ένα πρόγραμμα της CIA, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, oι ύποπτοι για τρομοκρατία εστέλνοντο από μία ξένη χώρα σε άλλη για ανακρίσεις.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έτσι όπως παν τα πράγματα….μόνο ο Γρουεβσκη θα μας σώσει.
    Αν έχεις κώλο….πάνε στα Σκόπια να κάνεις τον τζάμπα μάγκα.
    Μαύρο σκοτάδι ……..
    Όχι όπως εδώ. Ο κάθε πορδηαρης βρωμίζει όπου τον κάνει κέφι.
    Από βόλευες μέχρι ‘αργόσχολους - ες’ που δεν ξέρουν που να ξεθυμάνουν την μαλακία που έχουν στο κεφάλι τους.
    Και οι μεν πρώτοι να σκύψουν στα προβλήματα του κοσμάκη και να δουν πως θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την μιζέρια τους, ή δε δεύτερες να πιάσουν να πλύνουν κάνα πιάτο και να κάνουν κάνα φαγακι – όπως έκανε και η μάνα τους- και να αφήσουν την πέννα και τις φιλοσοφίες όλη μέρα. Άντε κάντε αυτό που σας επέλεξε ο λαός και η φύση να κάνετε…..
    Και ο/η κάθε πορδηαρης που θα μου κοντράρει, ας πάει πρώτα στα Σκόπια να το παίξει πένα παίχτης και μετά να γράψει όποια ‘φιλοσοφία’ θέλει.
    Πορδήαρηδες του κερατά…………

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]