Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο Γκρούεφσκι δεν πιστεύει στις διαπραγματεύσεις

Θέλουμε μία λύση για την ονομασία

«χωρίς νικητές και ηττημένους»


Τη βούληση της Ελλάδας για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε από τις Βρυξέλλες η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη η οποία επέκρινε παράλληλα τη στάση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι που, όπως σημείωσε, επιδιώκει «πολιτικά οφέλη μέσα από κοντόφθαλμο λαϊκισμό».
Σε ομιλία της στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής που είναι ένα ερευνητικό ίδρυμα με έδρα τις Βρυξέλλες η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι παρά τη θέληση της Ελλάδας δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατή η εξεύρεση λύσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων θα λάβει αποφάσεις προς όφελος των πολιτών της εγκαταλείποντας την εθνικιστική ρητορική και τις αναχρονιστικές πρακτικές.

Η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «θα πρέπει να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που να αντανακλά την γεωγραφική πραγματικότητα χωρίς νικητές και ηττημένους», ενώ εξέφρασε ακόμη την ανησυχία της για την μονοπωλιακή χρήση του όρου «Μακεδονία» που κάνει η κυβέρνηση των Σκοπίων.
Η υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης των σχέσεων καλής γειτονίας από κράτη που επιθυμούν να γίνουν μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι με τις πρόσφατες αποφάσεις του ο κ. Γκρούεφσκι αποδεικνύει ότι «δεν πιστεύει στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται» και αναφέρθηκε στην πρόσφατη προκλητική κίνηση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι να ονομάσει τον οδικό άξονα που θα διασχίζει την ΠΓΔΜ «Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδόνας».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]