Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ντόρα πιστεύει στις καλές Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία

Σε δηλώσεις που έκανε στις Βρυξέλλες, σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Αγκυρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Είπε ότι η υποστήριξη της Ελλάδας προς την Τουρκία είναι ή ίδια όπως και για κάθε υποψήφιο κράτος μέλος τονίζοντας πως «δεν υπάρχει Ευρώπη α λα κάρτ, ανεξάρτητα από το εάν μια χώρα έχει 700.000 πληθυσμό ή 70 εκατ».

Η Ντ. Μπακογιάννη επέμεινε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία τονίζοντας πως ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην εδραίωση του δημοκρατικού συστήματος, στο σεβασμό των μειονοτήτων, στη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία έκφρασης. Καίριας σημασίας είναι επίσης η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση τους, κάτι που όμως, όπως είπε, δεν διαπιστώθηκε το 2008 καθώς σημειώθηκε αύξηση των προκλήσεων στο Αιγαίο από την τουρκική πλευρά.
Σύμφωνα με την Ντ. Μπακογιάννη, η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων πρέπει να βασίζεται στα ευρωπαϊκά κριτήρια και στο διεθνές δίκαιο. Η υπουργός εξωτερικών εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι το 2009 θα υπάρξει βελτίωση ιδίως τώρα που η Τουρκία επιδεικνύει εκ νέου τη βούλησή της για την ευρωπαϊκή προσέγγιση.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]