Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού: Εάν δεν είναι αντισυνταγματική, τότε τι είναι;


«Τα δικαστήρια θα κρίνουν αν είναι συνταγματικώς ορθή η υποχρεωτικότητα» επιμένει ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Μετά τα απανωτά αποτυχημένα μέτρα αλλά και τους λάθος χειρισμούς, η κυβέρνηση ετοιμάζει επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.

Το κυβερνητικό επιτελείο επιμένει ότι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποτελεί εκβιασμό, αλλά ηθική επιταγή του ανθρώπου προς τον άνθρωπο». 


Πικραμμένος: «Ο εμβολιασμός είναι ανθρωπιστικό καθήκον»

«Εγώ βλέπω τον εμβολιασμό ως μια υποχρέωση αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπό μας με τον οποίο συμβιώνουμε μέσα στην κοινωνία. Είναι μια απόδειξη ότι αποδεχόμαστε τους κανόνες της συμβίωσης εν κοινωνία και κατά κάποιο τρόπο δεν δεχόμαστε να θέσουμε την ζωή του συνανθρώπου μας σε διακινδύνευση. Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, γιατί αυτό δεν είναι μόνο ένα νομικό, συνταγματικό καθήκον, εγώ το βλέπω ως μια ηθική επιταγή του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, θρησκευτική επιταγή αν θέλετε για ορισμένους από τους συνανθρώπους μας, μια άγραφη επιταγή για όσους ανθρώπους ζουν μέσα σε μια κοινωνία, είναι αναγκασμένη η κοινωνία, να προχωρήσει σε μέτρα. Όπως, για όλα τα θέματα προχωρά η κρατική εξουσία στην λήψη μέτρων για αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τι είναι σωστό, τι λάθος, τι υποχρέωση και τι καθήκον», είπε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, και πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος. 


«Άλλο υποχρεωτικότητα, άλλο εξαναγκασμός»

Όπως είπε ο κ. Πικραμμένος, «δεν πρέπει να μπερδεύουμε δύο πράγματα που είναι τελείως διαφορετικά, είναι άλλο πράγμα η υποχρεωτικότητα και είναι άλλο πράγμα ο εξαναγκασμός. Η υποχρεωτικότητα είναι ότι σου επιβάλλει η κρατική εξουσία να κάνεις κάτι, αλλά είναι όπως λέμε στα λατινικά «lex minus quam perfecta», δηλαδή δεν σου ασκεί κάποιος σωματική βία, έχεις άλλες συνέπειες δευτερευούσης μορφής, άρα δεν μιλάμε για εξαναγκασμό, έμμεση ψυχολογική βία υπάρχει, αλίμονο. Μα προς όλες τις κατευθύνσεις υπάρχει, για εμένα που έχω εμβολιαστεί, ο ανεμβολίαστος δεν μου ασκεί ψυχολογική βία; Δεν πρέπει να το βλέπουμε μονομερώς».

«Το δικαστήριο θα κρίνει την αναλογικότητα των μέτρων. Για το μέτρο της υποχρεωτικότητας στα δικά μου μάτια, είναι πρόδηλη η υποχώρηση του ατομικού δικαιώματος απέναντι στο γενικότερο συμφέρον. Ως προς τις συνέπειες για κάθε ομάδα, εκεί είπα ότι θα κριθεί βάσει της αρχής της αναλογικότητας. Στην ΕΜΑΚ, όπου για παράδειγμα, η συνέπεια της λήψεως του μέτρου ήταν να μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία, αυτό εκρίθη ότι τηρεί την αρχή της αναλογικότητας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας

Αναφορικά με το αν θα έπρεπε να γίνει επέκταση του μέτρου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης απάντησε καταφατικά και εξήγησε, «ποιο είναι το πρωταρχικό αγαθό που πρέπει να προστατέψουμε, η υγεία, αλλά για να υπάρχει ζωή και υγεία, πρέπει να δουλέψει και η οικονομία, αλλιώς με τι χρήματα θα στηριχθεί η υγεία;».

Οι δάσκαλοι τα παιδιά, οι φοιτητές, οι φαντάροι, οι ναύτες είναι μερικές ομάδες ακόμα που ανέφερε ο κ. Πικραμμένος, όπου θα μπορούσε να επεκταθεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μιλάει εκ του ασφαλούς ο συστημικός Πικραμμένος διότι γνωρίζει εκ των προτέρων πολύ καλά ότι οι επίορκοι καλά βολεμένοι δικαστές του κυκλώματος στο οποίο ανήκει και ο ίδιος, θα δικαιώσουν για άλλη μία φορά τις εγκληματικές κυβερνητικές αποφάσεις εις βάρος των πολιτών και του εθνικού συμφέροντος, όπως έκαναν για τα μνημόνια, την προδοσία της Μακεδονίας, την λεηλασία των συντάξεων και την περικοπή των μισθών, τις αθρόες ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών, την ατιμωρησία των εγγκληματιών και πολλά άλλα παράνομα. Ούτε αυτός, ούτε η Κατίνα θα είχαν φθάσει στις θέσεις που πήραν στο δικαστικό σώμα και μετά στην πολιτική σκηνή εάν δεν ήταν υποτελείς δια βίου της ΝΤΠ και του συστήματος προδοσίας και εξαθλίωσης της Ελλάδας μας και ασυνείδητοι ανήθικοι λειτουργοί, καταπατητές κάθε έννοιας πραγματικού Δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πικραμμενος!!!

    Ονομα και πραμα!!

    Μια πολυ συντομη ιατρικη απαντηση στους ανυποστατους ισχυρισμους του:

    Δ.Κούβελας: «Με το εμβόλιο κολλάς 100% κορωνοϊό»

    https://www.ksipnistere.com/2021/07/100_25.html

    Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, πέταξε ακόμα μια «βόμβα»!
    Δήλωσε μεταξύ άλλων:
    «Πρέπει να έχω τον ιατρικό φάκελο για να ξέρω αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα για να ξέρω αν θα πάθετε κάτι από το εμβόλιο.
    Άμα δεν το ξέρω επιβάλω τυφλά μέτρα: Όλοι εμβόλιο!
    Είναι σαν να σου λέω πως επειδή ένα ποσοστό 10% δεν βλέπει μακριά, όλοι πρέπει να φορέσουν γυαλιά μυωπίας.
    Τότε το 90% θα σκοτωθεί γιατί δεν θα βλέπει την τύφλα του με τα γυαλιά μυωπίας.
    Με το εμβόλιο είναι 100% σίγουρο πως θα πάρω τον κορωνοϊό».


    Και μια εξοχη νομικη απαντηση απο υγειονομικους της Αρτας:

    Απαντάει νομικά μεγάλη μερίδα ανεμβολίαστων υγειονομικών της Άρτας στον υποχρεωτικό εμβολιασμό!
    https://www.ksipnistere.com/2021/07/blog-post_892.html


    “...Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι στις 14 Αυγούστου λήγουν τα εμβόλια της Pfizer ενώ των άλλων εταιρειών λήγουν τον Οκτώβριο, γιαυτό η κυβέρνηση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θέλει να εξαντλήσει το απόθεμα. Με τη συγκεκριμένη απόφαση καταλύεται το Δίκαιο, ενώ απολύσεις δεν μπορούν να γίνουν, παρόλο που η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης όσων δεν εμβολιαστούν”, δήλωσε ο κ. Πασιάς και συνέχισε “Η συγκεκριμένη απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών είναι αντίθετη με τις Διεθνείς Συνθήκες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού:
    1) Κώδικας της Νυρεμβέργης (1947),
    2) Διακήρυξη της Γενεύης για γιατρούς (1948),
    3) Δήλωση του Ελσίνκι (1996),
    4) Σύμβαση του Οβιέδο (1997),
    5) Απόφαση Salvetti (2002),
    6) Ψήφισμα Συμβουλίου Ευρώπης (2021) όπου με το άρθρο του 731 οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός κι ότι κανείς δεν υπόκειται σε πολιτική, κοινωνική ή άλλη πίεση να εμβολιαστεί εάν δεν το επιθυμεί, ενώ με το άρθρο 732 του ίδιου ψηφίσματος τονίζεται ότι διασφαλίζεται πως κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις λόγω μη εμβολιασμού λόγω δυνητικού κινδύνου για την υγεία, επειδή δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο μεταλλαγμένος πουλημένος Πικραμμένος ανήκει δυστυχώς στην Κόπρο του Αυγεία που μαστίζει, βρωμίζει και καταστρέφει τον ιερό τόπο της Ελλάδας μας και όλους εμάς τους απλούς ανθρώπους του έντιμου μόχθου, τις τελευταίες δεκαετίες και γι'αυτό...επιπλέει...στο ΣΥΣΤΗΜΑ και σε "υψηλές" θέσεις...όπως και οι συνένοχοί του, κάθε αποχρώσεως του χρώματος "καφέ".

    Προφανώς περιφρονεί επιδεικτικά και ανενδοίαστα, την ΔΙΚΗ, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, το ΗΘΟΣ, που απορρέουν από την ΑΡΕΤΗ, σύμφωνα με τους σοφούς προγόνους μας και ενέδωσε στο χρήμα και την εφήμερη ματαιοδοξία μαζί με τους άλλους "δούλους" του συστήματος του ιδίου φυράματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]