Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οικτρή παραδοχή Συρίγου για τη Θράκη


Ο υφυπουργός Παιδείας παραδέχτηκε την ύπαρξη δικτύων τουρκοπρακτόρων, αλλά ποντάρει στο γεγονός της έριδας γκιουλενιστών – Ερντογάν


Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Xθες το πρωί στον Σκάι ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, συζητώντας για τα Ελληνοτουρκικά, απάντησε στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Δ. Οικονόμου για τα παιχνίδια που προσπαθεί να παίξει η Τουρκία στη Θράκη με τα ακόλουθα: «Προσπαθεί να κινηθεί (σ.σ.: ο Ερντογάν) στη Θράκη. Στη Θράκη όμως έχει συμβεί το εξής: λόγω του κινήματος Γκιουλέν, το οποίο έχει χτυπηθεί άγρια σ’ όλη την υπόλοιπη περιοχή, και λόγω του ότι στη Θράκη υπήρχαν άνθρωποι γκιουλενιστές, αυτή τη στιγμή όλα τα δίκτυα που είχαν φτιαχτεί επί χρόνια είναι “παγωμένα”, διότι δεν ξέρουν ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας σε περίπτωση που θα έρθουν σε επαφή μαζί τους!»

Σε ελεύθερη απόδοση, τα παραπάνω σημαίνουν ότι υπάρχουν δίκτυα Τούρκων πρακτόρων στη Θράκη, αλλά εμείς τα θεωρούμε «παγωμένα», διότι πολλοί εκ των τουρκοπρακτόρων είναι γκιουλενιστές (οπαδοί του πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που τώρα ζει στις ΗΠΑ) και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας μπορεί να αποφεύγουν να τους συναντήσουν, μην τυχόν και παρεξηγηθεί ο Ερντογάν! Είμεθα, δηλαδή, ένας παιδότοπος πρακτόρων, αλλά η Θράκη αυτή τη στιγμή ίσως δεν εξυπηρετεί απόλυτα τα τουρκικά πρακτοριλίκια λόγω της κόντρας Γκιουλέν – Ερντογάν.

Αυτή η οικτρή παραδοχή του κ. Συρίγου αναμφίβολα προκαλεί ένα συναίσθημα αποκαρδίωσης. Είναι δυνατόν ελληνική κυβέρνηση να παρακολουθεί σαν τηλεθεατής το… ντέρμπι Ερντογάν – Γκιουλέν στη Θράκη μας; Κι όμως είναι. Επίσης, πέρα από την αποκαρδίωση, προκαλεί κι απορίες η παραδοχή του κ. Συρίγου: Ο Ερντογάν θέλει το κεφάλι του Γκιουλέν στο πανέρι, διότι τον θεωρεί πράκτορα της CIA κι ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016. Έχει δίκιο στην υποψία του ή όχι; Αν έχει άδικο, τότε οι γκιουλενιστές παραμένουν νομιμόφρονες στην Τουρκία. Αν έχει δίκιο, τότε οι γκιουλενιστές δουλεύουν για τη CIA.

Η κυβέρνηση και ο κ. Συρίγος τι κάνουν για όλα τούτα; Έχουν βάλει κάναν άνθρωπο να δουλέψει για την Ελλάδα στην περιοχή ή έχουν ποντάρει τα ρέστα του κράτους στην κόντρα Ερντογάν και Γκιουλέν;

Πάλι περιμένουμε από τρίτους (και σ’ αυτή την περίπτωση από τους ίδιους τους εχθρούς μας) τη… σωτηρία;

Newsbreak






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]