Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Νέα επίθεση στον Ντράγκι


«Αναιδείς και χυδαίες» οι δηλώσεις του

Επίθεση στον Μάριο Ντράγκι εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «απολύτως αναιδείς και χυδαίες» τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος τον αποκάλεσε «δικτάτορα» με αφορμή τη στάση του απέναντι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν εκείνη επισκέφθηκε την Άγκυρα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού καταδεικνύουν μια παντελή αναίδεια και χυδαιότητα», είπε ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα με νεαρούς Τούρκους.

«Ενώ ελπίζαμε ότι θα οδηγούσαμε τις σχέσεις μας σε πιο προχωρημένο επίπεδο, αυτός ο τύπος που αποκαλείται Ντράγκι, τους επέφερε πλήγμα», πρόσθεσε.

Αφορμή για την κρίση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ρώμης στάθηκε το λεγόμενο Sofagate, την περασμένη εβδομάδα. Όταν η φον ντερ Λάιεν και ο Μισέλ έγιναν δεκτοί από τον Ερντογάν, εκείνη αναγκάστηκε να καθίσει σε έναν καναπέ, καθώς υπήρχαν μόνο δύο πολυθρόνες, τις οποίες κατέλαβαν ο Τούρκος πρόεδρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Τουρκία απέρριψε τις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι απλώς ακολούθησε τις οδηγίες που της έδωσαν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες τήρησης του πρωτοκόλλου. Αντιδρώντας όμως σε αυτό το επεισόδιο και στη συμπεριφορά που επιφύλαξε στην φον ντερ Λάιεν, ο Ντράγκι κατήγγειλε τον Ερντογάν, την περασμένη Πέμπτη, αποκαλώντας τον «δικτάτορα».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]