Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν απειλεί τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς ότι θα …”συνεννοηθεί”με τον Πούτιν!


Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρόταν για την «υποχώρηση» του Ταγίπ Ερντογάν, αυτός έκανε ένα νέο βήμα προς τα εμπρός στηρίζοντας τη Μόσχα εναντίον του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν «δολοφόνο», γράφει στην εφημερίδα Zeit ο δημοσιογράφος Can Dündar.

Στο Βερολίνο, αυτό προκάλεσε τον φόβο ότι ο Erdoğan θα μπορούσε να οδηγηθεί στην αγκαλιά της Ρωσίας, εάν αντιμετωπιστεί πολύ σκληρά. Αναμένεται ότι ο Erdoğan θα επιβάλει περαιτέρω παραχωρήσεις από την Ε.Ε. τον Ιούνιο με την απειλή ότι θα συνεννοηθεί με τον Putin.

Η μεγαλύτερη παραχώρηση που έχει πετύχει μέχρι στιγμής είναι η σιωπή της Δύσης για το καταπιεστικό του καθεστώς, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικό στο εσωτερικό της Τουρκίας. Αυτό, με τη σειρά του, αξιολογήθηκε ως λευκή επιταγή προς τον Erdoğan:
Μην προκαλείς προβλήματα εκτός συνόρων, κράτησε τους πρόσφυγες, μην πλησιάσεις κι άλλο τον Putin, και τότε θα έχεις το δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις στο εσωτερικό.

Είναι μεγάλη απογοήτευση να βλέπουμε μια κοινότητα που βασίζεται σε δημοκρατικές αρχές να θυσιάζει τις αξίες της για εμπορικά, στρατιωτικά και πολιτικά συμφέροντα. Ευτυχώς, δεν είναι έτσι όλη η Ευρώπη. Ο Cem Özdemir ασκεί κριτική ότι οι δηλώσεις της γερμανικής κυβέρνησης δημιούργησαν την εντύπωση ότι έλαβαν χώρα σε συντονισμό με την Άγκυρα.

Ανακοίνωσε ότι αυτή η πολιτική θα λάβει τέλος στις 6 μ.μ. το απόγευμα την ημέρα των ομοσπονδιακών εκλογών. Και ο Martin Erdmann, ο οποίος ήταν Πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα από το 2015 έως το 2020, έγραψε σε άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung:

«Η στρατηγική προσοχή θα πρέπει να επικεντρωθεί στην “επόμενη ημέρα”, δηλαδή την ημέρα, κατά την οποία θα έχει τελειώσει ο χρόνος της τρέχουσας ηγεσίας της Τουρκίας. Εδώ και καιρό, τα σημάδια αποσύνθεσης του νυν συστήματος είναι αισθητά».

Για πρώτη φορά μίλησε ένας Γερμανός διπλωμάτης με τέτοια σαφήνεια για την «επόμενη ημέρα». Ολοένα και με μεγαλύτερη σαφήνεια διαμορφώνεται μία συζήτηση που διαχωρίζει τη μοίρα της Τουρκίας από εκείνη του Erdoğan.

Εφημερίδα Zeit, Can Dündar – Der “Tag danach” der Türkei

HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]