Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΗΕ για Λιβύη: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο


Η Τουρκία παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στην Λιβύη σύμφωνα με αποκαλυπτική έκθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών, που συστάθηκε σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. 

Σύμφωνα με την έκθεση, που εκδόθηκε τώρα, η Τουρκία που φέρνει προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία, αποτέλεσε έναν κρίσιμο στοιχείο, ιδιαίτερα στον πόλεμο τριβής που συχνά δεν ήταν ορατός και είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των δυνάμεων του Χαλιφα Χαφτάρ κατά τη διάρκεια του έτους 2020, εκτός από την παροχή αποτελεσματικών στρατιωτικών πληροφοριών στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

Οι δυνατότητες συγκέντρωσης τακτικών πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, δείχνουν τη στάθμιση της δύναμης υπέρ των κυβερνητικών δυνάμεων της Εθνικής Συμφωνίας.

Η έκθεση συνέχισε: «Στις 27 Μαρτίου 2020, ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ, πρόεδρος του Συμβουλίου της Προεδρίας, ανακοίνωσε την έναρξη της Επιχείρησης Καταιγίδα Ειρήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας άλλαξε τη ρύθμιση της επίθεσης κατά μήκος της παράκτιας λωρίδας.

Οι δυνατότητες των μυστικών πληροφοριών περιελάμβαναν πληροφορίες από παρακολουθήσεις που διεξήγαγε η Τουρκία καθώς και επιχειρήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης από drone. Βασικό στοιχείο αποτέλεσε η χρήση των drone Bayraktar 2 από τον τουρκικό στρατό.

Al Saaa24
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]