Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκάλα Μάτα Χάρι... του ΣΥΡΙΖΑ


Τη δεύτερη καυτή πατάτα που καλείται να διαχειριστεί ο κ. Τσίπρας είναι αυτή της σχέσης του διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου με Τουρκάλα στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας για την οποία υπάρχουν καταγγελίες για κατασκοπική δράση.

Ο κ. Απόστολος Δοξιάδης ήταν μεταξύ αυτών που το 2016 συμμετείχε στην εκστρατεία μη έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα το οποίο τελικά η ελληνική δικαιοσύνη παραχώρησε.

Ο "ημιδικτάτωρ" της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προβεί σε επιθετικές δηλώσεις και απειλές εναντίον της χώρας μας τότε, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός εκείνη την περίοδο, κ. Τσίπρας, του είχε υποσχεθεί την άμεση έκδοση των αντιφρονούντων.

Η ιστορία αυτή εξηγεί την εμπλοκή του κ. Δοξιάδη με την υπόθεση, την οποία φαίνεται πως συνέχισε να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς.

Ο κ. Δοξιάδης κατήγγειλε δημόσια πριν λίγες μέρες με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα πως πέρα από την ανάρμοστη σχέση της συμβίωσης ενός στελέχους μιας κυβέρνησης με θέση "κλειδί" κοντά στον πρωθυπουργό με στέλεχος ξένης πρεσβείας, στη συνέχεια έχουν προκύψει καταγγελίες πως η συγκεκριμένη Τουρκάλα είναι ύποπτη για κατασκοπική δράση στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα γράφει: "Θα αναφέρω εδώ μία, άκρως ενδεικτική, τη μαρτυρία του Ναυτικού Ακολούθου στην Τουρκική Πρεσβεία, πλοιάρχου Halit Tunc, που απέδρασε στη Δύση λίγο μετά το ψευδο-πραξικόπημα.

"Λίγο καιρό αφότου έφυγα από την Αθήνα για την Ευρώπη, μου τηλεφώνησε η σπιτονοικοκυρά μου για να μου πει ότι κάποια κυρία Feyza Barutçu, που δήλωσε στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας ήρθε στην πολυκατοικία μας και ζήτησε πιεστικά να της ανοίξει το διαμέρισμά μου για να το ψάξει.

Όταν η σπιτονοικοκυρά αρνήθηκε, η Barutçu υπήρξε άκρως φορτική και απειλητική, λέγοντας ότι ήμουν τρομοκράτης, και η σπιτονοικοκυρά είχε υποχρέωση να της ανοίξει. Εκείνη δεν ενέδωσε.

Την επομένη η Barutçu επανήλθε, με τον υφιστάμενό της Altay Ceylanoglu, και φορτικά πίεζαν και οι δύο τη γυναίκα να ανοίξει την πόρτα, πάλι επικαλούμενοι την τρομοκρατία. Η καλή σπιτονοικοκυρά αρνήθηκε πεισματικά, λέγοντας ότι δεν θα ανοίξει αν δεν υπάρξει ένταλμα έρευνας από την Ελληνική Εισαγγελία."

Αυτά η δημοκρατική κυρία Barutçu. Και αυτά επί της δημοκρατικής κυβέρνησης του Σύριζα.

Παρεμπιπτόντως, ο Βαγγέλης Καλπαδάκης παραμένει διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης…"

Από τα παραπάνω συνάγεται πως η Τουρκάλα διπλωμάτης είχε και άλλες δραστηριότητες στην Ελλάδα και τούτο θέτει τη σημερινή κυβέρνηση προ της ευθύνης να ερευνήσει τις δραστηριότητές της και αν αυτή βρίσκεται ακόμη στην τουρκική πρεσβεία να ζητήσει την απέλασή της λόγω αυτών των δραστηριοτήτων.

Οι εξελίξεις αυτές θέτουν επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προ της ευθύνης να ξεκαθαρίσει δημόσια, τον λόγο που διατήρησε ως διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου κάποιον που συζούσε με στέλεχος πρεσβείας χώρας που έχει ανταγωνιστικά συμφέροντα με αυτά της Ελλάδας.

Οφείλει να διευκρινήσει αν πρόκειται για τη συνήθη σε πολλά τμήματα της αριστεράς εθνομηδενιστική αφέλεια ή υπάρχουν άλλου είδους λόγοι;

Τέλος, η δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει αν ευσταθούν οι παραπάνω καταγγελίες του Τούρκου αντιφρονούντα αξιωματικού και αν συμβαίνει αυτό, ποιες είναι οι πιθανές πληροφορίες που είναι πιθανόν να έχουν διαρρεύσει μέσω της διόδου του στελέχους της προηγούμενης κυβέρνησης σε εχθρική χώρα...

Κώστας Στούπας
Capital 






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]