Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βάζουν σε σκέψεις τα πρώτα δείγματα Μπάιντεν


Μέσα σε λίγες ώρες, είχαμε ένα διπλό χτύπημα των Αμερικανών υπέρ της Τουρκίας. Το σφοδρό βομβαρδισμό σιιτικών αντί τουρκικών δυνάμεων στη Συρία και τη… νεκρανάσταση της υπόθεσης Κασόγκι που ο Ταγίπ Ερντογάν την είχε κάνει σημαία προκειμένου να εκβιάσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται ότι συνεχίζει το φιλοτουρκικό, δολοφονικό έργο των Δημοκρατικών, από εκεί ακριβώς που το άφησε η Χίλαρι Κλίντον ως υπουργός του Μπαράκ Ομπάμα.

Ήδη από τη βόρεια Συρία υπάρχουν πληροφορίες για παλινόρθωση του Ισλαμικού Κράτους, ως απόρροια των σφοδρών βομβαρδισμών που ανάγκασαν τις σιιτικές πολιτοφύλακες σε υποχώρηση.

Η αναβίωση όμως της δολοφονίας του φερόμενου ως Τούρκου πράκτορα Κασόγκι που έγινε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, είναι σαν να έγινε μετά από εντολή της Τουρκίας.

Η Τουρκία είχε χρησιμοποιήσει την δολοφονία του δημοσιογράφου για να δαιμονοποιήσει το νέο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο είχε αποφασίσει να διακόψει κάθε σχέση με τον Ερντογάν. Ο σουλτάνος, που έχει οδηγήσει στο θάνατο και έχει φυλακίσει χιλιάδες δημοσιογράφους, έβγαινε καθημερινά 15 ημέρες παριστάνοντας τον φιλελεύθερο και κατηγορούσε την Σαουδική Αραβία για την δολοφονία του Κασόγκι.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει τηλεφώνημα του διαδόχου Μπιν Σαλμάν προς τον γαμπρό του Τραμπ, με το οποίο ζητούσε την άδεια του για να «απενεργοποιήσει» τον Κασόγκι.

Έχοντας αυτή την ηχογράφηση στα χέρια του, ο Τούρκος Πρόεδρος μεταμορφώθηκε σε… προστάτη των δημοσιογράφων και διεμήνυσε στις ΗΠΑ ότι θα εξέθετε τον γαμπρό του Τραμπ, εάν η αμερικανική κυβέρνηση δεν άλλαζε πλεύση απέναντι στην Τουρκία.

Τώρα, ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, παίζοντας εμφανώς το παιχνίδι της Τουρκίας, επιβάλει κυρώσεις (αν και… σοφτ) κατά της Σαουδικής Αραβίας για την δολοφονία Κασόγκι! Δυστυχώς ο εφιάλτης του Μπάιντεν δεν σταματάει εδώ.

Προ δύο εβδομάδων, ανακοινώθηκε σκανδαλωδώς και τελείως αψυχολόγητα η ακύρωση των συμφωνιών προμήθειας στρατιωτικού υλικού τόσο στα ΗΑΕ, όσο και στη Σαουδική Αραβία! Δηλαδή ο Αμερικανός υλοποιεί τη βασική απαίτηση της Τουρκίας, να μην εξοπλίσουν οι ΗΠΑ τις δύο αραβικές χώρες που στρέφονται ανοιχτά κατά της Άγκυρας.

Όσες σκληρές δηλώσεις λοιπόν και αν γίνονται από μεμονωμένους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές, στην πραγματικότητα, τα πρώτα δείγματα της διοίκησης Μπάιντεν, αποτελούν εφιάλτη για την Ελλάδα και όνειρο για την Τουρκία. Ελπίζουμε αυτό να σταματήσει, ειδάλλως η χώρα μας θα πρέπει να στραφεί αλλού και έγκαιρα.

Newsbreak






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]