Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζει να αρπάζει ελληνικές περιουσίες η Αλβανία


Συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις του αλβανικού κράτους κατά της ελληνικής μειονότητας που λόγω και της αδιαφορίας του εθνικού κέντρου έχει μετατραπεί σε εύκολο στόχο, ειδικά σε περιουσιακά ζητήματα.

Η βιομηχανία που έχει στηθεί στην Αλβανία με τις απαλλοτριώσεις περιουσιών Ελλήνων, προκειμένου να εξυπηρετούνται επιχειρηματικά σχέδια ανθρώπων κοντά στην εξουσία στο γειτονικό κράτος, συνεχίζει να παράγει αποτελέσματα δυσμενή για τους ομογενείς μας.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των Αλβανών μπήκαν οι κάτοικοι των χωριών Κούδεσι και Κηπαρό, των οποίων οι ιδιωτικές περιουσίες θα απαλλοτριωθούν για να κατασκευαστεί νέος δρόμος, ο οποίος, όπως τονίζει το ομογενειακό μέσο Himara.gr, θα εξυπηρετεί επένδυση του γνωστού στους αναγνώστες της εφημερίδας μας Κώτσου Κοκδήμα, μυστικοσυμβούλου του Ράμα, ανθρώπου που έχει πολλές φορές στο παρελθόν κατηγορηθεί από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες ως «γενίτσαρος», αφού παρά την ελληνική του καταγωγή έχει εντελώς ανθελληνική συμπεριφορά και συνεχώς επιτίθεται στα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, παρότι οι προγονοί του είχαν αγωνιστεί για την ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου.

Με την υπουργική απόφαση που ελήφθη στις 26/2/2021 υποτίθεται ότι οι πολίτες αποζημιώνονται, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση υφαρπαγής που από κύκλους εντάσσεται στις αλβανικές προσπάθειες για οικονομικό στραγγαλισμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Η ίδια η υπουργική απόφαση ορίζει ότι το ποσό της αποζημίωσης θα είναι με την τιμή ζώνης, όπως προκύπτει από άλλη υπουργική απόφαση του 2016, η οποία καθορίζει την αξία της γης και των ακινήτων στην Αλβανία και δίνει ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τις συγκεκριμένες περιοχές. Όπως αναφέρεται, η τιμή της καλλιεργήσιμης γης στα χωριά αυτά ορίζεται σε κάτι λιγότερο από 2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, παρότι στην πραγματικότητα η εμπορική τιμή αρχίζει από 60 ευρώ το τετραγωνικό.

Συνολικά λοιπόν για τα 65 χιλιόμετρα του δρόμου προβλέπονται αποζημιώσεις ύψους 218.492 ευρώ, ποσό αστείο για τα δεδομένα της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κόστος, όπως γίνεται αντιληπτό, για να φτιάξει κανείς την αίτηση με τα προαπαιτούμενα για την αποζημίωση θα είναι μεγαλύτερο από το ίδιο το ποσό της αποζημίωσης.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]