Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Η Ελλάδα έστειλε επιθετικό σκάφος στο Καστελλόριζο


Το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών προσπαθεί να ανακινήσει η Τουρκία, καθώς όπως δημοσίευσαν το κρατικό πρακτορείο Anadolu, αλλά και η εφημερίδα Sabah, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας προέβη σε μία περίεργη ανακοίνωση, σε μία περίοδο που η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις, και τις αναταραχές σε όλα τα πεδία, μετά το τουρκικό ερευνητικό Τσεσμέ, αλλά και την άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα", με φόντο τις διερευνητικές επαφές μεταξύ των αντιπροσωπιών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ελλάδα απέστειλε επιθετικό σκάφος και συγκεκριμένα αποβατικό σκάφος, στη Μεγίστη. Το Anadolu αναφέρει πως: "η Ελλάδα έχει πολεμικά πλοία στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει στείλει επιθετικά σκάφη στο Καστελλόριζο, κοντά στην Τουρκία", ενώ η Sabah γράφει: "η Ελλάδα έστειλε επιθετικό σκάφος στο Καστελλόριζο".

Ούτε τα δημοσιεύματα επεκτείνουν το ρεπορτάζ τους ώστε να αποκαλυφθεί ποιος ακριβώς ο σκοπός, αλλά ούτε και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Σάββατο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στη ναυτική άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα 2021", τόνισε πως "έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο", προσθέτοντας πως "η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της".

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]