Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πήρε φόρα και δεν μαζεύεται ο Ερντογάν!


“Πορθητής”, Πόλη, Μάντζικερτ και, φυσικά, τουρκική “αγάπη”

Νέα παραλήρημα είχε ο Τούρκος πρόεδρος. Έτσι σε ομιλία που έκανε ο Ερντογάν μεταξύ άλλων ανέφερε: “Στην 700η επέτειο του θανάτου του, τιμούμε τον Γιουνούς Εμρέ, ευχόμενοι για έλεος από τον Αλλάχ. Το έτος 2021 περιέχει πολλές σημαντικές επετείους, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Φέτος είναι η 100η επέτειος της καθιέρωσης του εθνικού μας ύμνου. Ανακηρύξαμε το 2021 έτος Εθνικού Ύμνου, και έτος των Γιουνούς Εμρέ και Χατζή Μπεκτάς Βέλη.

“Αμέσως μετά τη νίκη του Ματζικέρτ το 1071, τα τζαμιά, μεντρεσέδες, βιβλιοθήκες, κρήνες, γέφυρες, αγορές, χάνια και Καραβάν Σεράι που χτίστηκαν από τους προγόνους μας έδωσαν στην Ανατολία μια ολοκαίνουργια ταυτότητα. Είναι η αγάπη που έβαλε στους δρόμους της Ανατολίας τον Αλπαρσλάν και στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης τον Πορθητή. Ο Γιουνούς έκανε τα τουρκικά μια γλώσσα αγάπης και νοήματος.

“Τα τουρκικά η γλώσσα μας, είναι η ταυτότητα μας. Είναι επί αιώνες ο φορέας του πολιτισμού μας. Έθνος που χάνει την γλώσσα του, χάνει την μνήμη του και ακόμη και την πίστη του. Κοινωνίες των οποίων οι δεσμοί με την μητρική τους γλώσσα εξασθενούν, είναι αναπόφευκτο να καταστούν χωρίς ταυτότητα. Δυστυχώς η σημασία που δίνουμε στις ξένες γλώσσες αφήνει πίσω της τουρκικά μας.

“Από τους δημοσιογράφους ως τους ακαδημαϊκούς μας, δεν δίνεται επαρκή σημασία στα τουρκικά. Η χρήση ξένων λέξεων προσεγγίζει πια σε κατάσταση που απειλεί το μέλλον μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ένα στοπ σε αυτή την παρακμή που στειρώνει την γλώσσα μας και εξαφανίζει την επικοινωνία μεταξύ των γενεών.

Αυτός που μιλά με 100 λέξεις δεν είναι το ίδιο με αυτόν που μιλά με 1000. Με αυτή την νοοτροπία, και εργαζόμενοι με το πνεύμα της εθνικής επιστράτευσης, προστατεύοντας τη γλώσσα μας στήνουμε την πιο ισχυρή γραμμή άμυνας απέναντι στον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό. Κηρύσσουμε μία εκστρατεία για τα τουρκικά ως παγκόσμια γλώσσα”.

Τουρκικά Νέα

 







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]