Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ποιες κυρώσεις; Η Ε.Ε. θα τους στηρίξει και οικονομικά


Aν παρ’ ελπίδα πιστεύετε ότι η Ε.Ε. έχει πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Τουρκίας, καλό θα ήταν να αλλάξετε πλευρό.

Οι πληροφορίες επιμένουν για το ακριβώς αντίθετο: η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τον Ταγίπ Ερντογάν και την οικονομία της Τουρκίας που βυθίζεται καθημερινώς στο τέλμα. Για όσους ακόμα δεν έχετε καταλάβει το προσεχές διάστημα όχι μόνο δεν θα επιβληθούν κυρώσεις αλλά θα βγουν και πακέτα στήριξης της Τουρκικής οικονομίας με την σφραγίδα του Ζοζέπ Μπορέλ, του ύπατου εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και με την απόλυτη κάλυψη του Βερολίνου.

Τα παραπάνω δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι πολιτικές εκτιμήσεις όλων των σοβαρών διπλωματικών αναλυτών.

Να το θυμηθείτε, ο κ. Μπορέλ θα δώσει μάχη για την στήριξη της τουρκικής οικονομίας. Θα φτάσει κι αυτός να κάνει τα ρεπό του Ερντογάν, όπως τα έκανε πριν από μερικούς μήνες ο αξιαγάπητος κ. Γενς Στόλντενμπερκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ήδη οι Τούρκοι ζητούν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ που διεκδικούν για το μεταναστευτικό να μην πάνε σε ΜΚΟ, αλλά κατευθείαν στο τουρκικό κράτος, ενώ η νομενκλατούρα της Ευρώπης αναζητά φόρμουλες για να στηριχθεί το καθεστώς Ερντογάν μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Δυστυχώς τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από όσο ενδεχομένως φανταζόμαστε. Βλέπετε η Δύση δεν μπορεί εύκολα να εγκαταλείψει το καθεστώς που της επέτρεπε να ξεπλένει το μαύρο χρήμα… Κι όταν μιλάμε για ξέπλυμα, τότε το Διεθνές Δίκαιο και η Διεθνής νομιμότητα πάνε περίπατο.

Είναι ἔπεα πτερόεντα, «φτερωτά λόγια» δηλαδή…

Όπως λόγια του αέρα είναι προφανώς και οι περίφημες διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Κώστας Τσιτούνας
Newsbomb






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]