Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΜΚΟ στην υπηρεσία των εχθρών της Ελλάδας;


Είναι τελικά κατάσκοποι;

Πολύ καλό το ρεπορτάζ του συνάδελφου Γιάννη Σουλιώτη στις Ειδικές Αποστολές της ΕΡΤ για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δρουν στο Αιγαίο Πέλαγος και ασχολούνται με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Προσεγμένο ρεπορτάζ έδωσε όλες τις απόψεις και ο καθένας βγάζει ελεύθερα τα συμπεράσματά του. Δεν είχα αμφιβολία ότι μερικές από αυτές τις οργανώσεις είναι τουλάχιστον περίεργες. Από το ρεπορτάζ κατάλαβα τον ρόλο τους σε ότι αφορά την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Αναμένω με αγωνία να πληροφορηθώ αν στοιχειοθετείται η κατηγορία για κατασκοπεία… 

Εμένα πάντα με προβλημάτιζε το γεγονός ότι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από …κυβερνήσεις. Πως γίνεται αυτό. Τι σόι Μη Κυβερνητικές είναι; Πραγματικές ΜΚΟ δεν υπάρχουν πιά. Τις «κατάπιαν» οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα των εκπροσώπων της παγκοσμιοποίησης. Όλους αυτούς εξυπηρετούν…

Σύμφωνα με την «Επιχείρηση Αλκμήνη», όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδας ολοκλήρωσαν το περασμένο φθινόπωρο έρευνα σε βάρος τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που σύμφωνα με τις αρχές, παρείχαν υποστήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες στο Ανατολικό Αιγαίο.

«Τα μέλη τους», όπως σημείωσε το ρεπορτάζ, «κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών και κατασκοπεία, με τους εθελοντές πάντως να αρνούνται τις κατηγορίες και να υποστηρίζουν ότι τα κίνητρά τους ήταν αμιγώς ανθρωπιστικά».

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που με απασχολεί, είναι ότι αντί οι οργανώσεις να τα “βάζουν” με την Τουρκία, που στέλνει τους άμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και τους τζιχαντιστές στην Ελλάδα, κατηγορούν τη χώρα που είναι θύμα αυτής της κατάστασης. Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να το ξεκαθαρίσει, και εσχάτως είναι πειστική: Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί και άλλωστε στο Αιγαίο δρα και η ευρωπαϊκή Frontex.

Την Τουρκία γιατί τη χαϊδεύουν οι ξένες ΜΚΟ, στις οποίες η Ελλάδα κακώς επιτρέπει να δρουν στο Αιγαίο. Ότι συμβαίνει στο Αρχιπέλαγος αφορά την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Αυτά για τώρα… Και μπράβο στην ΕΡΤ που ασχολείται με τόσο σοβαρά ζητήματα. Και ασχολείται με σοβαρότητα.

Μιχάλης Ιγνατίου
HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]