Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάρ: Δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής στην Αν. Μεσόγειο


«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας για την Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τασσόμενος εντούτοις υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα σε επίπεδο διερευνητικών επαφών, καθώς και στις συνομιλίες εντός του ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει το Anadolu ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σημείωσε ότι «εμείς με την ίδια σοβαρότητα, ειλικρίνεια, προσοχή και ευαισθησία συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο σε Αιγαίο και Μεσόγειο, όσο και αυτά των αδερφών μας στην Κύπρο. Εν προκειμένω δεν υπάρχει καμιά απολύτως αλλαγή στην πολιτική μας» και τόνισε ότι «Αλλά απ’ την άλλη πιστεύουμε πως αυτά τα περιστατικά μπορούν να επιλυθούν πολιτικά και προτείνουμε να λυθούν. Για αυτό εργαζόμαστε»,.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με την ελληνική πλευρά, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι οι «Έλληνες γείτονες μας σε κάποιες από αυτές ήρθαν και σε άλλες όχι» και πως «εκτιμούμε πως οι συναντήσεις αυτές μπορούν να αρχίσουν πάλι τον Φεβρουάριο».

«Στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, έγιναν τρεις συναντήσεις, δύο στην Αθήνα και μια στην Άγκυρα. Περιμένουμε η 4η να γίνει πάλι στην Άγκυρα. Αυτό το εκφράσαμε με διάφορους τρόπους. Εμείς φυσικά όπως δηλώνουμε πάντα, επιδιώκουμε στο πλαίσιο του διαλόγου, των σχέσεων καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, την πολιτική επίλυση των προβλημάτων, τον τερματισμό και την αποτροπή τους, ώστε όλοι να ζούνε μέσα σε ασφάλεια» συμπλήρωσε.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]