Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χουλουσί Ακάρ πάει στο Βερολίνο για να απαιτήσει περισσότερα


Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Annegret Kramp-Karrenbauer χαιρέτισε την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, πριν από την επίσκεψη του ομολόγου της Χουλουσί Ακάρ από την Άγκυρα.

Ο Τούρκος πολιτικός αναμένεται την Τρίτη για συνομιλίες σε μια επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο, δήλωσε επίσης εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας την Κυριακή στο DPA. «Ελπίζω ότι όλες οι πλευρές θα εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για διάλογο, για την επίλυση των επίμαχων ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε η Kramp-Karrenbauer αναφερόμενη στη συνάντηση.

Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός και σεβαστός εταίρος του ΝΑΤΟ, δήλωσε η πολιτικός του CDU. «Στις συνομιλίες προτιθέμεθα να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας επί κοινών θεμάτων», είπε η Kramp-Karrenbauer. Η Υπουργός Άμυνας είχε ήδη πριν από λίγες ημέρες συνομιλίες με τον Κύπριο και Έλληνα ομόλογό της. Στην Ανατολική Μεσόγειο σημειώνονται εντάσεις, αφότου η Τουρκία εγείρει διεκδικήσεις σε πιθανό υποθαλάσσιο πλούτο.

Στις σχέσεις της Γερμανίας με την τουρκική κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan υπήρξε επανειλημμένα τα προηγούμενα χρόνια διαμάχη. Έτσι, τελευταία πέρσι τον Νοέμβριο, υπήρξαν δυσαρέσκειες.

Η Kramp-Karrenbauer είχε υπεραμυνθεί του ελέγχου ενός τουρκικού φορτηγού πλοίου από τον γερμανικό στρατό, στο πλαίσιο της αποστολής της ΕΕ κατά του λαθρεμπορίου όπλων στη Λιβύη. «Έκαναν ό,τι απαιτείται από αυτούς στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εντολής ‘Irini’», δήλωσε.

Αντίθετα, ο Akar τόνισε ότι η χώρα του θεωρεί αυτή την ενέργεια παράνομη. Η διαμάχη φούντωσε για μια επιχείρηση της αποστολής “Irini”, η οποία έχει στόχο να εμποδίσει την προμήθεια όπλων στη Λιβύη, χώρα με εμφύλιο πόλεμο.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]