Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι διπλωμάτες κατασκοπεύουν επικριτές Ερντογάν σε Γερμανία, Ελλάδα και Ελβετία…!


Τούρκοι διπλωμάτες συλλέγουν πληροφορίες για τους επικριτές του Ερντογάν στη Γερμανία, την Ελβετία και την Ελλάδα, αποκάλυψαν μυστικά έγγραφα που έλαβε η Nordic Monitor.

Η παράνομη συλλογή πληροφοριών και οι παρεμβατικές δραστηριότητες επιτήρησης που διεξήχθησαν από Τούρκους διπλωμάτες που δημοσιεύτηκαν στην Ελβετία, τη Γερμανία και την Ελλάδα αναφέρονται το 2020 σε ανακοινώσεις που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Διεύθυνσης Γενικής Ασφάλειας (Emniyet), της κύριας υπηρεσίας επιβολής του νόμου της Τουρκίας. Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι οι δραστηριότητες κατασκοπείας από διπλωμάτες συνεχίζονται, παρόλο που τέτοιες εκστρατείες έχουν προκαλέσει προβλήματα στους διμερείς δεσμούς της Τουρκίας με αυτές τις χώρες.


Οι άνθρωποι που στοχοποιήθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση σε ξένες χώρες πιστεύεται ότι συνδέονται με το κίνημα Gülen, μια ομάδα που είναι ιδιαίτερα επικριτική για την κυβέρνηση Ερντογάν για μια σειρά θεμάτων, από τη διάχυτη διαφθορά έως τη βοήθεια της Τουρκίας και τη συνέχιση των ένοπλων τζιχαντιστικών ομάδων. 

Τα έγγραφα επεσήμαναν ότι Τούρκος υπήκοος, 50 ετών, πιστεύεται ότι βρίσκεται στην Ελβετία, μια χώρα όπου Τούρκοι διπλωμάτες αντιμετώπισαν εκκρεμή ένταλμα σύλληψης στο παρελθόν για κυνήγι ενός ελβετού-τούρκου υπηκόου. Δύο Τούρκοι διπλωμάτες, ο τότε Attaché Hacı Mehmet Gani και ο Hakan Kamil Yerge, τότε δεύτερος γραμματέας στην τουρκική πρεσβεία στη Βέρνη, σχεδίαζαν να απαγάγουν έναν Ελβετό τουρκικής καταγωγής επιχειρηματία το 2016. 

Τον Ιούνιο του 2018 το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Ελβετία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τους δύο Τούρκους διπλωμάτες και επιβεβαίωσε ότι θα συλληφθούν κατά την είσοδό τους στην Ελβετία. Σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις, οι ποινικές διαδικασίες εναντίον των δύο διπλωματών ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2017.


Το τρίτο άτομο που αναφέρεται στα έγγραφα είναι ο 31χρονος D.A. ο οποίος εντοπίστηκε στην Ελλάδα, όπου η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT και η τουρκική πρεσβεία έχουν τις πιο ολοκληρωμένες επιχειρήσεις κατασκοπείας, με τη βοήθεια ατόμων που προσλήφθηκαν από την μουσουλμανική κοινότητα της χώρας. 

Σε απόκριση στην επιθετική τουρκική εκστρατεία πληροφοριών, οι ελληνικές αρχές έχουν ενισχύσει την ασφάλεια στα στρατόπεδα και γύρω από από συγκεκριμένες περιοχές που υπάρχουν επικριτές του Ερντογάν…. 

Τον Δεκέμβριο του 2020, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε έναν Έλληνα υπήκοο που εργάστηκε από το Τουρκικό Προξενείο στο νησί της Ρόδου για κατασκοπεία. Ένα από τα έγγραφα της 28ης Αυγούστου 2020 και υπογράφηκε από τον Ερντογάν Καρτάλ, αναπληρωτή επικεφαλής του τμήματος αντιτρομοκρατίας, δήλωσε ότι ελήφθησαν πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών που έδειξαν ότι τρεις επικριτές του Ερντογάν πιστεύεται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα, την Ελβετία και τη Γερμανία. 

Τα έγγραφα επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά εκτεταμένες, παράνομες και εχθρικές δραστηριότητες που διεξήχθησαν από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και διπλωμάτες σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών συμμάχων του ΝΑΤΟ. 

Δείχνουν επίσης πόσο είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση Ερντογάν να παραβιάζει τους διεθνείς νόμους και τους κανόνες, που ρυθμίζουν τη συμπεριφορά των διπλωματών και των προξενικών αξιωματούχων. 

Οι διπλωμάτες που απολαμβάνουν τα προνόμια και τις ασυλίες που περιγράφονται στη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις, έχουν το καθήκον να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς του κράτους υποδοχής και να αποφεύγουν την παρέμβαση στις εσωτερικές του υποθέσεις, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο άρθρο 41. 

Ομοίως, στο προξενικό προσωπικό παρέχονται περιορισμένα προνόμια και ασυλίες από τη Σύμβαση της Βιέννης για τα Προξενικά θέματα, αλλά οι αρχές του κράτους υποδοχής μπορούν να ξεκινήσουν έρευνες και να διώξουν οποιοδήποτε από τα μέλη του προσωπικού, εάν διαπράξουν εγκλήματα εντός ή εκτός του προξενείου σύμφωνα με το άρθρο 43 της σύμβασης.

Nordic Monitor

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]