Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Ποινές κάθειρξης σε 2 πρώην ανακριτές της FSB


Ζητούσαν από πρώην διευθυντή του Izvestia 1 εκατ. δολάρια σε Bitcoin

Στρατοδικείο επέβαλε σήμερα ποινές κάθειρξης 12 και 9 ετών σε δύο πρώην ανακριτές της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) οι οποίοι εκβίαζαν τον πρώην διευθυντή του εκδοτικού ομίλου της Isvestia ζητώντας του 1 εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin για να επανεξετάσουν μια υπόθεση για την οποία κατηγορείτο.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να τους επιβληθούν ποινές κάθειρξης 13 και 10 ετών αντίστοιχα. Σύμφωνα με την ανάκριση, οι δύο ανακριτές Αλεξέι Καλμπόφ και Σεργκέι Μπελαούσοφ, ζήτησαν από τον πρώην διευθυντή του εκδοτικού ομίλου Έραστ Γκαλούμοφ το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε κρυπτoνόμισμα Bitcoin για να επανεξετάσουν μια υπόθεση για την οποία κατηγορείτο και να μεσολαβήσουν ώστε να του επιβληθεί ποινή με αναστολή.

Το στρατοδικείο αποφάσισε να στερήσει από τους δύο πρώην ανακριτές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας τους στρατιωτικούς τους βαθμούς

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι δυο καταδικασθέντες κατάφεραν να αποσπάσουν 4,5 Bitcoin (173.731,5 με την τρέχουσα ισοτιμία).

Ο ίδιος ο Γκαλούμοφ, όταν του ζητήθηκε το εν λόγω ποσό από τους δύο πρώην ανακριτές, ήταν ύποπτος σε μια υπόθεση απάτης που αφορούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta. Αργότερα όμως κατήγγειλε τους δύο ανακριτές των μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2019. Ο Γκαλούμοφ τον περασμένο Νοέμβριο καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Ο Έραστ Γκαλούμοφ είναι πολιτειολόγος και οκονομολόγος, εκδότης των περιοδικών "Κόσμος και πολιτική" και "Μόσχα -Πεκίνο". Επίσης ήταν μέλος του κοινωνικού συμβουλίου της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας (ανάλογο του αμερικανικού FBI -σ.σ.) και έχει τον βαθμό του έφεδρου συνταγματάρχη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]