Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι 9 χάρτες με τις περιοχές που δεσμεύει η Τουρκία για τη «Γαλάζια Πατρίδα»


Εννέα διαφορετικά σημεία κοινοποιεί στη δημοσιότητα προς “ναυτιλομένους” η Τουρκία, με τα οποία γνωστοποιεί ποιες είναι οι περιοχές στις οποίες πρόκειται να διεξαχθεί ένα μέρος της άσκησης με το προβοκατόρικο όνομα, “Γαλάζια Πατρίδα”.

Οι χάρτες που αναλύουν στο Ελληνικό Επιτελείο δείχνουν πως η Τουρκία σε σχέση με παλαιότερες ασκήσεις προσπαθεί να δείξει “προσεκτική” και “μαζεμένη” ώστε να μην προκαλεί με τις κινήσεις της στο Αιγαίο.

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς δύο βασικά στοιχεία αυτής της περιόδου, με το πρώτο να είναι ότι βρισκόμαστε έναν ακριβώς μήνα πριν τη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου, όπου οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται και πάλι να έχουν στην ατζέντα των συνομιλιών τις Ευρωτουρκικές σχέσεις. Βεβαίως από την προηγούμενη σύνοδο έως τώρα όλοι έχουν γίνει μάρτυρες της αλαζονικής συμπεριφοράς της γείτονος τόσο προς την Ελλάδα, αλλά και προς το σύνολο της Δύσης. Το γεγονός πάντως ότι ο καιρός περνά και η σύνοδος πλησιάζει, σημαίνει- αν λάβει κανείς υπόψη την έως τώρα συμπεριφορά της Τουρκίας- ότι και πάλι θα πάρει στα χέρια της το καλό της προσωπείο για να το προσαρμόσει μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι συνομιλίες των ηγετών στις Βρυξέλλες.

Το δεύτερο στοιχείο που κρατά τη Mavi Vatan πιο ανατολικά και την κάνει πιο “προσεκτική” είναι ότι βρισκόμαστε εν αναμονή του θετικού νεύματος της Τουρκίας για την έναρξη του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών, με την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ να κρατούν σημειώσεις για την έως τώρα συμπεριφορά της Άγκυρας.

Απ’ εκεί και πέρα το Ελληνικό Επιτελείο λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα ώστε να υπάρχει η επαγρύπνηση για τυχόν παραβατικές κινήσεις που πιθανά να γίνουν από τα πληρώματα τουρκικών πλοίων, κυρίως τις πρώτες ημέρες που είναι η ανάπτυξη των μονάδων στις περιοχές των ναυτικών γυμνασιών.

Αν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ορισμένα από τα σημεία, των ασκήσεων είναι στο βορειοανατολικό τμήμα της θαλάσσιας περιοχής του Καστελόριζου και στο νοτιοανατολικό, αλλά και στην κατεχόμενη Κύπρο.


HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]