Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

The Times: Ο Ερντογάν βάζει το συμφέρον του πάνω από την ιδεολογία


Διώχνει τη Χαμάς από την Κωνσταντινούπολη

Η τουρκική κυβέρνηση άρχισε να περιορίζει τις επιχειρήσεις της μαχητικής παλαιστινιακής ομάδας Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης χορήγησης υπηκοότητας και μακροχρόνιων θεωρήσεων στα μέλη της, αναφέρει o αναλυτής της Ισραηλινής εφημερίδας Haaretz Ανσελ Πφέφερ.

Γράφοντας στη βρετανική εφημερίδα Times τη Δευτέρα, ο Πφέφερ υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «βάζει πρώτα το συμφέρον του», επανεκτιμώντας τους δεσμούς του με την οργάνωση την οποία είχε αγκαλιάσει θερμά ώστε να ρίξει «γέφυρες» στο Ισραήλ.

«Ο Ερντογάν φαίνεται να έχει πάρει το μήνυμα ότι πρέπει να διακόψει τους δεσμούς με τη Χαμάς», ανέφερε ο Πφέφερ, με την Τουρκία να ξεκινά έρευνα ως μέρος της ευρύτερης καταστολής της οργάνωσης.

«Η έρευνα αποκάλυψε έναν οργανώσεων που χρησιμοποιούνται από τους μαχητές στην Κωνσταντινούπολη, υπό την κάλυψη μουσουλμανικών φιλανθρωπικών ομάδων που υποστηρίζουν φοιτητές», αποκάλυψε ο αναλυτής.

Η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που η Τουρκία τονίζει ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα που κέρδισε την εξουσία μέσω δημοκρατικών εκλογών.

Αφού η Χαμάς ίδρυσε γραφείο στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας που την ανάγκασε να εγκαταλείψει ένα από τα γραφεία της στη Δαμασκό, η Τουρκία κατηγορήθηκε ότι παρείχε κεφάλαια και ακόμη και ιθαγένεια στους ανώτερους αξιωματούχους της. Τον Αύγουστο μάλιστα, ο Ερντογάν φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, σε μια κίνηση που καταδικάστηκε από την Ουάσινγκτον.

Όμως τον περασμένο μήνα, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα ήθελε να έχει καλύτερους δεσμούς με το Ισραήλ.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]