Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικός Τύπος: Ο διαλλακτικός κύριος Ερντογάν!


Η διαλλακτικότερη στάση του Τούρκου Προέδρου απέναντι στην Ελλάδα, η διάλυση μιας ακόμη κυβέρνησης στην Ιταλία και η στάση της Γερμανίας απέναντι στο διαμοιρασμό των εμβολίων στο γερμανικό Τύπο.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στην αλλαγή στάσης του Τούρκου Προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η εφημερίδα γράφει: "Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει μεγάλα σχέδια με την αλλαγή του χρόνου. Αντί της αντιπαράθεσης όπως έκανε μέχρι πρότινος, τώρα προκρίνει τη συνεργασία και έτσι ξεκίνησε μια επίθεση διαλόγου γενικότερα. Οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα για τη Μεσόγειο, οι οποίες είχαν διακοπεί για πέντε χρόνια, θα συνεχιστούν. Μετά από χρόνια αποξένωσης, ένας Τούρκος πρέσβης πρόκειται να σταλεί στο Ισραήλ. Τούρκοι διπλωμάτες εργάζονται για την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον, ο Ερντογάν κάλεσε τους πρεσβευτές της ΕΕ για μια ανταλλαγή απόψεων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και τους προσέφερε μια ‘θετική ατζέντα’".

Και η εφημερίδα συνεχίζει: "Ο Ερντογάν δεν είναι ιδεολόγος, αλλά ένας άνθρωπος της εξουσίας. Ένας άνθρωπος που μέχρι στιγμής πολύ επιτυχημένα έχει ακολουθήσει το ένστικτό του και έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες που του προσφέρθηκαν. Τώρα όμως οι συνθήκες εντός και εκτός έχουν αλλάξει. Στην Ουάσινγκτον, ο Ερντογάν θα πρέπει στο μέλλον να ασχοληθεί με έναν Πρόεδρο που δεν τον στηρίζει πια. Η Αμερική και η Ευρώπη θα συνεργαστούν και πάλι στενότερα. Στο εσωτερικό, η πανδημία πλήττει σκληρά την Τουρκία, τόσο από οικονομική όσο και από υγειονομική πλευρά. Η ΕΕ τράβηξε λίγο τα γκέμια όταν επέβαλε - έστω και ελαφρές - κυρώσεις τον Δεκέμβριο. Μετά από όλα αυτά, ο Ερντογάν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συνεργασία είναι πλέον πιο χρήσιμη από την προηγούμενη αντιπαράθεση"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]