Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοήτος ή μειοδότης όποιος επιδιώξει προσφυγή στην Χάγη με αιγιαλίτιδα στα 6 μίλια


Προσφυγή στην Χάγη πριν την επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12 μίλια παντού, είναι εθνική αυτοκτονία. Το γεγονός αυτό ενώ το γνωρίζουν όσοι έχουν βασικές γνώσεις διεθνούς δικαίου, το αποσιωπούν. Και αυτό είναι εξαιρετικά ύποπτο και ανησυχητικό.

Με απλά λόγια, προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, πρέπει να γίνει μετά την επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, στα 12 ναυτικά μίλια. Ούτως ώστε η συζήτηση του δικαστηρίου να γίνει επί των δεδομένων που θα έχουν προκύψει μετά την άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος από την πλευρά της Ελλάδας.

Σε αντίθετη περίπτωση, το δικαστήριο δεν πρόκειται να κρίνει πάνω σε υποθετική μελλοντική άσκηση κυριαρχικού δικαιώματος, αλλά στα τετελεσμένα την ώρα που θα γίνει η προσφυγή. Έτσι, οι αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου θα διέπονται για το Αιγαίο, υπό το καθεστώς των 6 μιλίων που ισχύει σήμερα. Πράγμα που σημαίνει ότι με δικαστική απόφαση πλέον, η Ελλάδα μελλοντικά θα έχει απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Με απλά λόγια, όποιος επιδιώξει προσφυγή στην Χάγη πριν από την επέκταση της αιγιαλίτιδα ζώνης στα 12 μίλια, είναι εθνικός μειοδότης.


 

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]