Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις στην Τουρκία επιβλήθηκαν μετά την αποτυχία της διπλωματίας


Η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία δεν ήταν μια απόφαση που παίρνουν ελαφρά καθώς αφορά ανατολική χώρα και ότι για αυτό καθυστέρησαν καθώς ήθελαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, ανέφεραν ανώτατοι διπλωμάτες του Στρέιτ Ντιπάρτμεντ σε ενημέρωση δημοσιογράφων και επισήμαναν ότι για να αρθούν πρέπει να αποσυρθούν πρώτα οι S400.

Όπως μετάδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ οι ανώτεροι διπλωμάτες ανέφεραν ειδικά για την άρση των κυρώσεων ότι θα είναι δύσκολη, ενώ επεσήμαναν την σημασία του αποκλεισμού της βασικής οντότητας προμήθειας στρατιωτικού υλικού, ενός συμμάχου, της Τουρκίας από την Αμερικανική Αμυντική βιομηχανία.

Τόνισαν χαρακτηριστικά ότι έκαναν διπλωματικές προσπάθειες μηνών, αν όχι ετών, αλλά και οι στρατιωτικές τους προσφορές έπεσαν στο κενό.

Υπογράμμισαν όμως ότι θέλουν να διατηρήσουν μια λειτουργική σχέση με την Τουρκία την οποία σχέση χαρακτήρισαν «σημαντική, περίπλοκη και δύσκολη» αλλά εκτίμησαν ότι η απόφαση για τις κυρώσεις αντανακλά κάποιες από τις βασικές προκλήσεις αυτής της σχέσης.

Είπαν επίσης ότι βρίσκονται σε επαφή με τους Ευρωπαίους για τις δικές τους κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας αλλά τόνισαν ότι αυτές είναι για άλλο θέμα, τις έρευνες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο, ενώ όπως είπαν χαρακτηριστικά οι ΗΠΑ δεν ψηφίζουν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργών Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, λίγες ώρες μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία για το πυραυλικό σύστημα των S-400 με τον πρώτο να εκφράζει την αντίδραση της Τουρκίας στην απόφαση των ΗΠΑ.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]