Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν προσλαμβάνει ιμάμηδες αξιωματικούς στις Ένοπλες Δυνάμεις


Σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση προχωρά η Τουρκία, καθώς όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο θα έχει έναν «πνευματικό» χαρακτήρα, αφού θα ασκούν θρησκευτικά καθήκοντα σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής συντηρητικής εφημερίδας Yeni Akit, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσληφθούν αξιωματικοί θρησκευτικού χαρακτήρα στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, επαναφέροντας ένα θεσμό ο οποίος είχε καταργηθεί το 1967.

Οι θρησκευτικοί «κομισάριοι» θα ενσωματωθούν σε όλους τους Κλάδους των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και στο παρελθόν είχαν αποτελέσει ένα ζήτημα «ταμπού», καθώς μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 στην Τουρκία, κρίθηκαν «παράνομοι» και απομακρύνθηκαν από το στράτευμα, ωστόσο συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Τα καθήκοντα των αξιωματικών – ιμάμηδων

Η Τουρκία θα προσλάβει αυτούς τους «θρησκευτικούς» αξιωματικούς έπειτα από την υποβολή αιτήσεων που έλαβε χώρα εντός του 2020, με την προθεσμία να λήγει στις 10 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι θρησκευτικοί αξιωματικοί θα αναλάβουν καθήκοντα «πνευματικής καθοδήγησης,, ώστε το ηθικό, η κοινωνική ευημερία και η ευτυχία του προσωπικού να βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, καθώς επίσης θα χειρίζονται τη θρησκευτική εκπαίδευση, τις δραστηριότητες λατρείας και τις θρησκευτικές τελετές και να συντονίζουν τις αρμόδιες αρχές για τις ανάγκες σχετικά με τους χώρους λατρείας και τις θρησκευτικές υποθέσεις».

Ο συνταξιούχος υπολοχαγός Ερντογάν Καρακούς σε άρθρο της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Cumhuriyet, ανέφερε ότι ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είχε αξιωματικούς – ιμάμηδες στο στρατό, που επιλέχθηκαν από άτομα που είχαν ολοκληρώσει ακαδημαϊκές σπουδές πάνω στο αντικείμενο αυτό, ενώ αυτοί χρησιμοποιούνται μόνο σε περιόδους πολέμου.

Ahval
OnAlert







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]