Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία: Έρευνα αποκαλύπτει τη συμμετοχή του Ερντογάν στη διάδοση του εξτρεμισμού


Ο Ερντογάν προσπαθεί να ασκήσει την επιρροή του στην τουρκική διασπορά στην Ευρώπη μέσω ισχυρών πολιτικών, εκπαιδευτικών και θρησκευτικών δικτύων

Γαλλικό κανάλι αποκάλυψε ότι η Τουρκία και ο πρόεδρός της συμμετέχουν στη διάδοση του εξτρεμισμού και του χάους στη χώρα χρησιμοποιώντας τζαμιά, δίκτυα και προσωπικότητες για να επηρεάσουν τη γαλλική κοινωνία και να αντιταχθούν στην κυβέρνηση.

Το γαλλικό Channel 2 που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση είπε ότι ο Ερντογάν «χρησιμοποίησε την τουρκική κοινωνία στη Γαλλία για να διαδώσει τις ιδέες του που συνδυάζουν τον εθνικό και θρησκευτικό εξτρεμισμό», σύμφωνα με το Sky News Arabia.

Το κανάλι εξήγησε, μέσω μιας έρευνας που δημοσιεύτηκε ως μέρος του διάσημου ερευνητικού προγράμματος «Further investigation», ότι ο Ερντογάν «προσπαθεί να ασκήσει την επιρροή του στην τουρκική διασπορά στην Ευρώπη μέσω ισχυρών πολιτικών, εκπαιδευτικών και θρησκευτικών δικτύων», ειδικά από τότε που η Γαλλία φιλοξενεί στην επικράτειά της περίπου 700.000 Τούρκους κατοίκους και Γάλλους τουρκικής καταγωγής.

Η γαλλική έρευνα έδειξε ότι ο λεκτικός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ του Μακρόν και του Ερντογάν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία τον περασμένο Οκτώβριο, έκανε την Άγκυρα να κινηθεί στο γαλλικό έδαφος μέσω της ομάδας «Γκρίζοι λύκοι».

Το γαλλικό ντοκιμαντέρ αποκάλυψε μια μυστηριώδη φιγούρα πίσω από την ηγεσία των «Γκρίζων λύκων» που ονομάζεται «Ahmed Cetin» (φώτο), ένας 23χρονος Γάλλος τουρκικής καταγωγής, ο οποίος δούλευε ως εργαζόμενος συντήρησης και γρήγορα μετατράπηκε σε σύμβολο των «Γκρίζων λύκων» και από τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές του Ερντογάν στη Γαλλία.

Η έρευνα έδειξε ότι ο Cetin είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε αναστολή ποινή φυλάκισης σε μια υπόθεση που σχετίζεται με τη διάδοση μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς δήλωσε ότι ζητά από την τουρκική κυβέρνηση «μισθό και όπλο για να κάνει ό, τι πρέπει να γίνει στη Γαλλία».

Η έρευνα του Channel 2 άγγιξε επίσης τον τουρκικό έλεγχο εκατοντάδων τζαμιών στη Γαλλία, ειδικά μέσω των μισθών που πληρώνει η Άγκυρα για τους ιμάμηδες 150 τζαμιών, καθώς τους εκπαιδεύει στην επικράτειά της, «όχι μόνο επηρεάζοντας το γαλλικό εσωτερικό, αλλά ελέγχοντας την τουρκική διασπορά και τους κυβερνητικούς αντιπάλους».

Η έρευνα ανέφερε ότι η Άγκυρα στέλνει επίσης Τούρκους δασκάλους σε γαλλικά δημόσια σχολεία, ως μέρος ενός συστήματος που ονομάζεται «ALICO» σε συμφωνία με το Παρίσι, το οποίο τους επιτρέπει να διδάσκουν την τουρκική γλώσσα σε δημόσια σχολεία, στοχεύοντας σε περίπου 14.000 μαθητές δημοτικών σχολείων, αλλά η Γαλλία πρόσφατα εξέφρασε την ενόχλησή της με τα μαθήματα τουρκικής γλώσσας που εκμεταλλεύτηκε η Άγκυρα μετατρέποντάς τα σε θρησκευτικά μαθήματα, σύμφωνα με μια συγκεκριμένη κατανόηση του Ισλάμ που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.

Στις 5 Νοεμβρίου, το Παρίσι αποφάσισε να διαλύσει το κίνημα «Γκρίζοι λύκοι», λόγω της προώθησης του μίσους και της βίας στο γαλλικό έδαφος.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]