Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μητροπολίτης Ξάνθης: Ανοιχτές οι εκκλησίες


Μητροπολίτης Κέρκυρας: Βρισκόμαστε υπό διωγμό

Διαφορετική... άποψη φαίνεται πως έχουν μερικοί Μητροπολίτες για την πανδημία που πλήττει τη χώρα μας καθώς παρά το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί εδώ και ένα μήνα επιθυμούν το άνοιγμα των εκκλησιών και την κανονική τέλεση των μυστηρίων. Παράλληλα, υπάρχουν και απόψεις πως η Εκκλησία βρίσκεται υπό διωγμό και για αυτό πρέπει να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων δήλωσε πως οι εκκλησίες της περιοχής θα είναι ανοιχτές έως τις 14 Δεκεμβρίου, παρά τα μέτρα απαγόρευσης για την διασπορά του κορονοϊού, διαμηνύοντας μάλιστα ότι η θεία κοινωνία είναι απαραίτητη για την προστασία από τον ιό.

Συγκεκριμένα μιλώντας thraki.com.gr είπε ότι «Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορονοϊό, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια» επέμεινε ακόμα και συνέχισε: «Οι Ιεροί Ναοί όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κέρκυρας υποστήριξε ότι η Εκκλησία βρίσκεται εν διωγμό και ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο ειρηνικής διαμαρτυρίας που εκφράζει όμως τις καρδιές του ορθόδοξου λαού, οι σημαίες των ιερών ναών θα είναι μεσίστιες το τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια θα χτυπήσουν πένθιμα 5 φορές την ημέρα επί τρεις ημέρες».

Σημειώνεται ωστόσο ότι η πλειοψηφία των ιερωμένων έχουν εκφραστεί υπέρ των μέτρων για όσο χρειαστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μάλιστα ο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος δήλωνε στο liberal ότι αν κριθεί απαραίτητο ότι πρέπει να περάσουμε τα Χριστούγεννα στο σπίτι μας, τότε θα τα περάσουμε στο σπίτι μας.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]