Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΥΠ «σκανάρει» τη Λέσβο


Mετά την περίεργη ανακάλυψη για 45χρονο Καναδό και Γερμανούς δημοσιογράφους

Σοβαρά ερωτήματα για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας γεννά η δράση ενός 45χρονου Καναδού που ζούσε παράνομα σε μια ξύλινη παράγκα στη Λέσβο, όπου μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν 25 Αφρικανοί και τρεις Γερμανοί δημοσιογράφοι.

Το περίεργο αυτό περιστατικό, που διερευνάται τόσο από τις αστυνομικές Αρχές όσο και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες. Οι αλλοδαποί δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους, καθώς δεν αποδείχθηκε ανάμειξή τους στην υπόθεση.

Όσο για τον Καναδό, που δεν διέθετε τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα, υποστήριξε ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο, κάτι ωστόσο που δεν έπεισε τα στελέχη του κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομων μεταναστών και για απείθεια.

Στην παράγκα όπου έμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένας φορητός υπολογιστής, μία φωτογραφική μηχανή με τα παρελκόμενά της, ένας τηλεφακός, μία κάμερα, τέσσερις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο power banks, ένα ψηφιακό καταγραφικό ήχου, δύο ασύρματα μικρόφωνα, οκτώ κάρτες μνήμης για φωτογραφική μηχανή, ένα ασύρματο ποντίκι, ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και δύο κάρτες sim. 


Στα εργαστήρια

Όλα τα ευρήματα εστάλησαν στα ειδικά εργαστήρια για διερεύνηση προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο των αποθηκευτικών μέσων, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Οι λιμενικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τη δράση των συλληφθέντων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων.

Το περίεργο αυτό περιστατικό έρχεται μόνο λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη τεσσάρων Τούρκων στο νησί, που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, με τους δύο εξ αυτών να δηλώνουν δικηγόροι που διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Πρόκειται για δύο συμβάντα που έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τις Αρχές και τις έχουν θέσει σε ύψιστο συναγερμό σε ολόκληρο το νησί. Αστυνομικοί κύκλοι εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να πρόκειται ακόμη και για πράκτορες που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια παριστάνοντας τους πρόσφυγες.

Newsbreak






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]