Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ένσημα του τζιχαντιστή


Ευτυχώς εμείς δεν πάθαμε τίποτε. Ούτε μαζικές δολοφονίες ούτε αποκεφαλισμούς. Τα άστρα μάς ευνοούν. Οι τζιχαντιστές πέφτουν μόνοι τους στα χέρια της αστυνομίας. Οπως εκείνος τις προάλλες στον Ελαιώνα. Το μόνο μας πρόβλημα είναι οι κακοί μας τρόποι. Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης απεφάνθη ότι ναι μεν τον περασμένο Μάρτιο η Τουρκία έσπρωχνε μετανάστες για να περάσουν τα σύνορά μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να τους στέλνουμε από εκεί που ήρθαν. Συμπαραστάτες της, Ελληνες ευρωβουλευτές της Αριστεράς εννοείται, υποθέτω δε και διάφοροι φιλελεύθεροι που δεν τολμούν να συγκρουστούν με την πολιτική της κυβέρνησης. Αυτοί οι τελευταίοι γιορτάζουν στο κρυφό σχολειό του δικαιωματισμού και του αντιρατσισμού. Τα ρεπορτάζ για το πόρισμα της επιτροπής συνοδεύονται από φωτογραφίες μικρών παιδιών. Υπάρχει και η παιδική πορνογραφία των ανοιχτών συνόρων. Στη δική μας φωτογραφία μπορείτε να δείτε πώς μοιάζουν τα παιδιά όταν μεγαλώσουν.

Η ανθρωπολόγος Florence Bergeaud-Blackler με άρθρο της στο περιοδικό Le Point απογράφει τις συνέπειες. Για να χρηματοδοτηθεί έρευνα με ευρωπαϊκά χρήματα πρέπει οπωσδήποτε να στοχεύει στην «ένταξη», στον «αντιρατσισμό» και τα παρελκόμενα. Επιστημονικώς μιλώντας εννοείται. Παραθέτει στοιχεία. Μεταξύ αυτών και τη χρηματοδότηση ερευνητικού προγράμματος σε συγγενή οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων. Γράφει ότι έχει δημιουργηθεί ένας κλάδος ειδικών που εμπορεύονται το λεξιλόγιο του «αντιρατσισμού» και της «ένταξης». Είναι η νεογλώσσα των ευρωπαϊκών ελίτ.

Υποθέτω ότι η αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που κατηγορεί την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις έχει παρακολουθήσει κάποιο απ’ αυτά τα προγράμματα. Η νεογλώσσα τους, πάντως, επιτρέπει στις ΜΚΟ να συνεννοούνται χωρίς διερμηνεία με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Αυτά συμβαίνουν στην Ευρώπη. Το πρόβλημα το έχει ο Μακρόν. Ετοιμάζει νόμο για την αποδοχή των βασικών αρχών της δημοκρατίας. Κατηγορεί τους ισλαμιστές για αποσχιστικές τάσεις. Αμερικανοί ορθώς σκεπτόμενοι προσπαθούν να τον συνετίσουν. Ομως αυτός επιμένει. Εμείς ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτε. Μια μικρή επαρχία είμαστε της μεγάλης αυτοκρατορίας της Δύσης. Ο,τι πρέπει για διακοπές. Και ο τζιχαντιστής σκέφτεται τη σύνταξή του. Οταν με το καλό τού τη δώσει το νέο «Χαλιφάτο», δεν θα είναι άσχημα να την απολαύσει στις Κυκλάδες. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Τόσο μεγάλος που μπορεί να συνετίσει ακόμη και τους άπιστους Ευρωπαίους. Αρκεί να είναι προοδευτικοί.

Εν τω μεταξύ, ώσπου να συμπληρώσει τα ένσημά του ο τζιχαντιστής, η Ελλάδα παλεύει με τη γεωγραφία και τον ανθρωπισμό των στατιστικών. Εχει δεχθεί το μεγαλύτερο βάρος των μεταναστευτικών ροών από την υπόλοιπη Ευρώπη. Περιοχές ολόκληρες του κέντρου της πρωτεύουσάς της έχουν εποικισθεί. Νησιά της έχουν κατακλυσθεί. Ομως δεν δείχνει να ενοχλείται.

Και για να εξηγούμαι: Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι η κυβερνητική πολιτική. Κι ας είναι προβληματική. Δεν είναι καν η πολιτική του Δήμου Αθηναίων. Κι ας είναι προβληματική. Είναι ο τρόπος με τον οποίον ο δημόσιος διάλογος το αποσιωπά. Από όλους αυτούς τους περισπούδαστους ερευνητές, ποιος έχει μελετήσει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στη μετανάστευση, ποσοτική και ποιοτική; Ποιος τόλμησε να συγκρίνει την ποσότητα με την «ποιότητα»; Η τυχαία σύλληψη του τζιχαντιστή στον Ελαιώνα είναι μεμονωμένο γεγονός; Μπορεί να είμαστε μια μικρή επαρχία της Ευρώπης, όμως επειδή είμαστε μέρος της, δικαιούμαι να υποψιασθώ ότι δεν είναι μεμονωμένο γεγονός.

Μπορούμε βέβαια να συνεχίσουμε να συζητάμε. Εκανε λάθος ο Μακρόν που ανήρτησε τις γελοιογραφίες του Charlie Hebdo σε δημόσια κτίρια; Είναι απαράδεκτες οι επαναπροωθήσεις στα σύνορά μας; Είναι η διαφορά ανάμεσα στην επαρχία και στο κέντρο. Η Γαλλία δεν έχει δημιουργήσει γκέτο μεταναστών στο κέντρο των Παρισίων, όπως η Ελλάς στο κέντρο της Αθήνας. Εμείς μεταφράσαμε την ευρωπαϊκή νεογλώσσα στη γλώσσα του δικού μας χάους. Χάθηκαν αιτούντες άσυλο, 32.000 τον αριθμό. Δεν χάθηκαν μόνον από τα αρχεία της αστυνομίας. Χάθηκαν και από τις κεραίες του δημόσιου διαλόγου. Η είδηση πέρασε απαρατήρητη.

Δεν έχουμε, μέχρι στιγμής, ισλαμική τρομοκρατία στην Ελλάδα. Εχουμε όμως μεταναστευτικό πρόβλημα, και ήρθε ο καιρός να το αντιμετωπίσουμε ως πρόβλημα.

Τάκης Θεοδωρόπουλος
Καθημερινή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]