Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακόμη ψάχνει τα υποβρύχιά μας η Τουρκία


Εμφανίζονται και εξαφανίζονται σαν φαντάσματα

Σε όλη αυτή την περίπου έξι μηνών ελληνοτουρκική κρίση, τα μάτια όλων στρέφονται πάντοτε στα πληρώματα και τα πλοία του ελληνικού στόλου που κάτω υπό δύσκολες συνθήκες συνεχίζουν να βρίσκονται μακριά από τις βάσεις τους, χώρια από τις οικογένειές τους, αλλά αντιμετωπίζουν με το ίδιο σθένος την κατάσταση όπως και με πολύ αποφασιστικό πνεύμα τις όποιες πονηριές της γείτονος.

Την ίδια στιγμή που σε απόσταση αναπνοής από το Oruc Reis είναι τα πολεμικά πλοία της χώρας, κάποια άλλα είχαν γυρίσει σε ναυτικές βάσεις και το Ναύσταθμο ‘ώστε τα πληρώματα να προλάβουν να πάρουν λίγες ανάσες, όμως και πάλι οι άνθρωποι που από τις αρχές Ιουλίου τους έχει γίνει συνήθεια η αλμύρα, έλαβαν εντολή για ν’ αποπλεύσουν ξανά.

Δηλαδή τη στιγμή που τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου είναι σχεδόν κατακλεισμένα από τα πολεμικά πλοία με την ελληνική σημαία στο κατάρτι τους, όσα ήταν στα μετόπισθεν πλέουν για να συναντήσουν και να ενισχύσουν την παρουσία του Ελληνικού στόλου στο πλαίσιο μιας επιπλέον άσκησης του Αρχηγείου.

Και παράλληλα η αγωνία της Τουρκίας για τα ελληνικά υποβρύχια, κυρίως τις θέσεις που έχουν στον βυθό του νοτιοανατολικού Αιγαίου ή σε κάποιο άλλο γεωγραφικό σημείο, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που καταγράφεται καθημερινά με τις παραβιάσεις που γίνονται τόσο με τ’ αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 αλλά και με τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη τύπου Bayraktar.

Κορυφώθηκε η αγωνία της Τουρκίας

Η αγωνία αυτή της Τουρκίας κορυφώθηκε, καθώς προ ημερών ένα από τα άφαντα ελληνικά υποβρύχια πραγματοποίησε ανάδυση αλλά με ιδιαίτερο νόημα στη Μεγίστη, ενώ ύστερα από λίγες ώρες επίδειξης ισχύος και σημαίας, εξαφανίστηκε και πάλι στον βυθό αφήνοντας ξανά το μεγάλο ερωτηματικό, του που μπορεί να βρίσκεται… 

Και σαν να μην φτάνει αυτή ακριβώς η αγωνία των πληρωμάτων των τουρκικών πλοίων για τα υποβρύχια φαντάσματα της Ελλάδας, τώρα βρίσκουν απέναντί τους και πάλι ιδιαίτερα ενισχυμένες τις Ελληνικές Δυνάμεις.

Οι νέες ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού ενισχύονται ακόμη περισσότερο από αεροναυτικά σενάρια, γεγονός που δίνει την ευκαιρία και στα Ελληνικά γεράκια να βγουν για λίγο από το καθεστώς αυξημένης επιφυλακής εντός των πολεμικών μοιρών και να εκπαιδευτούν πετώντας σε σχέδια ναυτικής κρούσης, με τα πολεμικά πλοία να δοκιμάζουν τα συστήματα εγγύς προστασίας των καραβιών.

Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Πάντως εκείνο που παρατηρούν στο Ελληνικό Επιτελείο και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, είναι ότι οι Τούρκοι διατηρούν πολλά από τα πλοία τους κοντά στα τουρκικά παράλια εν αντιθέσει με τα ελληνικά που δεν έχουν σταματήσει να γράφουν ναυτικά μίλια αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Και παρά το γεγονός πως οι Επιτελείς γνωρίζουν πως τα πληρώματα φρουρούν τόσους μήνες τις θαλάσσιες Θερμοπύλες, δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης ή εφησυχασμού κι ο λόγος είναι ένας, καθώς η Τουρκία είναι βέβαιο και βάσει των πληροφοριών του Επιτελείου, ότι θα θελήσει να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου το επόμενο διάστημα, μέσα στον βαρύ χειμώνα.

Εδώ ωστόσο υπάρχει και ο εσωτερικός αντίλογος στη γείτονα, του πως θα καταφέρει να προκαλέσει ακόμη περισσότερο και να έρθει σε αντιπαράθεση με τα ψυχωμένα Ελληνικά πληρώματα, που παρά την κόπωση λόγω της παρατεταμένης επιφυλακής, θα χουν απέναντί τους προσωπικό πλοίων με ψυχολογία στο ναδίρ και πολλά προβλήματα λόγω της πανδημίας, όπως τουλάχιστον γράφουν ενημερωτικά μέσα στην Τουρκία.

HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]