Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπέγραψαν συμφωνία λήξης του πολέμου



Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικολ Πασινιάν δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι υπέγραψε συμφωνία με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου με το Αζερμπαϊτζάν, την Τρίτη.

Σύμφωνα με την τουρκική Sabah, αλλά και το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων armenpress, ο Πασινιάν πρόσθεσε ότι θα απευθυνθεί στο έθνος "στις προσεχείς ημέρες".

Την είδηση μεταδίδει και ο ιστοτόπος moscowtimes.com. Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει: "Υπέγραψα μια δήλωση τερματισμού του πολέμου με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαιτζαν".

"Πήρα αυτήν την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας βαθιάς ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και της εκτίμησης των ανθρώπων που κατέχουν καλύτερα την κατάσταση", ανέφερε, σύμφωνα με το armenpress.

"Βασισμένος επίσης στην πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση στην κατάσταση που δημιουργήθηκε. Θα απευθύνω ένα μήνυμα για αυτό τις επόμενες μέρες", πρόσθεσε.

"Πρέπει να αναλύσουμε τα χρόνια της ανεξαρτησίας μας για να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος", πρόσθεσε ο Πασινιάν.

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν προκάλεσε "βαριά χτυπήματα" στις αρμενικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή Khojavend, ανακοίνωσε εξάλλου το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι οι αρμενικές δυνάμεις ξεκίνησαν αδιάκοπες ολονύκτιες επιθέσεις.

Μια δήλωση του υπουργείου αργά την Κυριακή ανέφερε ότι ο Αρμενικός στρατός υπέστη "βαριές απώλειες" και εγκατέλειψε τη θέση του στην πρώτη γραμμή.
Η επιστολή-ανακοίνωση Πασινιάν

"Αγαπητοί συμπατριώτες, αδελφές και αδελφοί, έχω πάρει μια δύσκολη, εξαιρετικά δύσκολη απόφαση προσωπικά για εμένα και όλους μας.

Έχω υπογράψει μια δήλωση με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με τη διακοπή του πολέμου από την 01:00. Το κείμενο της δήλωσης που έχει ήδη δημοσιευτεί είναι εξαιρετικά οδυνηρό για εμένα και για τους ανθρώπους μας.

Έκανα αυτήν τη συζήτηση με βάση μια βαθιά ανάλυση της στρατιωτικής κατάστασης και τις εκτιμήσεις των ατόμων που καταλαβαίνουν καλύτερα αυτήν την κατάσταση, βασισμένος επίσης στην πεποίθηση ότι στην υπάρχουσα κατάσταση αυτό είναι το καλύτερο ΠΙΘΑΝΟ αποτέλεσμα. Θα μιλήσω στο έθνος τις επόμενες μέρες για όλα αυτά.

Αυτό δεν είναι νίκη, αλλά δεν υπάρχει ήττα όσο δεν θεωρείτε τον εαυτό σας ως ηττημένο. Δεν θα σκεφτούμε ποτέ τον εαυτό μας ως ηττημένο και αυτό πρέπει να γίνει το σημείο εκκίνησης της εθνικής μας ενότητας, της εποχής της αναβίωσης.

Πρέπει να αναλύσουμε τα χρόνια της ανεξαρτησίας μας, να σχεδιάσουμε το μέλλον μας για να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας του παρελθόντος.

Γονατίζω ενώπιον όλων των μαρτύρων μας. Γονατίζω μπροστά σε όλους τους στρατιώτες, τους αξιωματικούς, τους στρατηγούς και τους εθελοντές που υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται τη Μητέρα Πατρίδα θυσιάζοντας τη ζωή τους. Έσωσαν τους Αρμένιους του Αρτσάχ με την ανιδιοτέλεια τους.

Παλέψαμε ως το τέλος και θα κερδίσουμε. Το Αρτσάχ αντέχει.

Ζήτω η Αρμενία, Ζήτω το Αρτσάχ".

Πέτρος Κράνιας
Capital




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]