Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «ανίερη» σχέση μεταξύ του Τραμπ και του Σουλτάνου της Τουρκίας


Οι άνευ προηγουμένου προσπάθειες του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ να αποτρέψουν το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης από το να ασκήσει δίωξη στην κρατική τουρκική τράπεζα HalkBank, η οποία παραβίασε το εμπάργκο στο Ιράν, είχαν το λόγο τους…

Αυτό υποστηρίζει στην Ahval ο Ντέιβιντ Φίλιπς, πρώην σύμβουλος και Εμπειρογνώμων Εξωτερικών Υποθέσεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον, του Τζορτζ Μπους και του Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε σε πρόσφατο άρθρο του ότι ο οργανισμός του Ντόναλντ Τραμπ έλαβε 14 εκατ. δολάρια για τη χρήση του ονόματος Τραμπ στους πύργους «Trump» στην Κωνσταντινούπολη.

Μία πρόσφατη έρευνα από το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC δείχνει ότι ο οργανισμός Τραμπ έχει υπό την ιδιοκτησία του 119 τουρκικές εταιρείες. Ο οργανισμός Τραμπ οφείλει, ωστόσο, 431 εκατ. δολάρια, τα οποία έχει εγγυηθεί προσωπικά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντέιβιντ Φίλιπς υποστηρίζει ότι η Halkbank και ορισμένοι Τούρκοι επιχειρηματίες κοντά στον Ερντογάν χρηματοδότησαν τον οργανισμό Τραμπ, καλύπτοντας χρέη του με το αζημίωτο… Την ατιμωρησία της τουρκικής τράπεζας.

Η ανίερη… σχέση αυτή, ωστόσο, του Τραμπ με την κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με τον Ντέιβιντ Φίλιπς, είχε τόσο σοβαρές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, που ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να λογοδοτήσει για αυτήν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο Τραμπ άφησε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους τζιχαντιστές τους στη Βόρεια Συρία να διαπράξουν βίαια εγκλήματα εναντίον των Κούρδων, των Αρμενίων και των Συρο-Χριστιανών. Κλείνει τα μάτια στους υποστηριζόμενους από τους Τούρκους ισλαμιστές να σκοτώνουν Αρμένιους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Και παραμένει σιωπηλός απέναντι στα τουρκικά πολεμικά πλοία που προκαλούν την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο”.

“Ο Τραμπ -αναφέρει ο κ. Φίλιπς- βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να εξετάσει εάν οι ενέργειες του Τραμπ είναι απλά ανήθικες ή εγκληματικές».






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]