Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαστούκι του Facebook στην Τουρκία!



Η ναυαρχίδα των social media, Facebook, απέρριψε το νέο κανονισμό της Τουρκίας που λέει ότι πρέπει να διορίσει εκπροσώπους του στη χώρα και όπως είπε ένας ειδικός πρόκειται για «ένα μεγάλο πλήγμα για την τουρκική κυβέρνηση».

Ο ακτιβιστής για τα διαδικτυακά δικαιώματα Yaman Akdeniz ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας από τον λογαριασμό του στο Twitter και είπε επίσης πως αναμένει ότι η απόφαση του Twitter θα επηρεαστεί από την κίνηση του Facebook.

«Το Facebook αποφάσισε να ΜΗΝ διορίσει εκπροσώπους στην Τουρκία σε σχέση με το νέο νόμο περί μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα στο σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης να υποχρεώσει τους γίγαντες των social media να έχουν νόμιμη εκπροσώπηση στην Τουρκία», ανέφερε .

Ο νέος κανονισμός για τα social media τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου στην Τουρκία, εν μέσω έντονης κριτικής για λογοκρισία, φέρνοντας μια σειρά από περιορισμούς για τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για άνοιγμα γραφείων στην Τουρκία και μείωση κατά το ήμισυ του εύρους ζώνης τους εάν δεν συμμορφωθούν.

Η νέα νομοθεσία απαιτεί από τις πλατφόρμες των social media με περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες να διορίζουν εκπροσώπους στην Τουρκία, τοποθετώντας τους άμεσα υπό τουρκική δικαιοδοσία.

Εάν οι εταιρείες δεν συμμορφωθούν με αυτήν την απαίτηση, θα αντιμετωπίσουν διοικητικά πρόστιμα, απαγορεύσεις διαφήμισης και τέλος, σταδιακή μείωση του εύρους ζώνης τους στη χώρα, έως ότου ουσιαστικά αποκλειστεί η πρόσβαση.

Ο κανονισμός επιτρέπει επίσης στους χρήστες των social media να αναφέρουν περιεχόμενο που πιστεύουν ότι παραβιάζει τα δικαιώματά τους και οι εκπρόσωποι των εταιρειών θα έχουν την υποχρέωση να απαντήσουν σε αυτές τις αναφορές εντός 48 ωρών, ή να αντιμετωπίσουν πρόστιμα πέντε εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]