Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν και Τατάρ ανακοίνωσαν το άνοιγμα των Βαρωσίων



Το άνοιγμα των Βαρωσίων και μάλιστα την Πέμπτη, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Τούρκο πρόεδρο, ο 'πρόεδρος' του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, μετά το πέρας της συνάντησής τους.

Δηλώνοντας ότι τα Βαρώσια είναι "αναμφισβήτητα έδαφος του ψευδοκράτους", ο Ερσίν Τατάρ είπε: "Κάνουμε το πρώτο συγκεκριμένο βήμα σύμφωνα με τον οδικό μας χάρτη, ανοίγουμε την παράκτια ζώνη. Ο "λαός" θα επωφεληθεί από την ακτή".

"Η παραλία στην εδώ και καιρό εγκαταλελειμμένη πόλη των Βαρωσίων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου θα ανοίξει την Πέμπτη", είπε ο Τατάρ, για την περιοχή που παραμένει κλειστή από το 1974 και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, με την πρόφαση της "ειρηνευτικής επέμβασης".

Ο Ερντογάν πήρε τον λόγο και είπε: "Συγχαίρω όλους τους Τουρκοκύπριους για αυτήν την όμορφη εξέλιξη. Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα ενοχλήσει πολλά μέρη. Ευχόμαστε να καταστεί ανοιχτό το σύνολο της Αμμοχώστου για χρήση. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε υποστήριξη στις αρχές της 'ΤΔΒΚ' ως προς αυτό."

Νωρίτερα, εξάλλου ο τ/κ Τύπος μετέδωσε πως υπάρχει ο ισχυρισμός, ότι το ψευδοκράτος και η Τουρκία, επρόκειτο να προβούν σε τέτοια ανακοίνωση, μετά το ταξίδι αστραπή του Τατάρ στην Άγκυρα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Αμμοχωστος!Η πολη του Τευκρου και του Ευαγορα!Η ελληνικότατη Αμμόχωστος η οποία αύριο ανοίγει με βάρβαρο τρόπο το παραλιακο της μέτωπο όχι όμως στους νομιμους ελληνοκυπριους κατοικους της αλλά στους απογόνους των σελτζουκων Τούρκων που κατεφθασαν από τα βάθη της Ανατολης!Και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να καταδιωκουν και να αδικουν παράφορα οτιδήποτε ελληνικο!Η Τουρκια δοκιμάζει καθημερινά τα ορια του πολιτισμενου κόσμου και θα πρέπει να της τεθουν μετον πλέον αυστηρο τροπο!!!Και εμείς οι απλοι νομιμοι κάτοικοι του νησιού τι κανουμε;;;περα μιας μικρής συγκέντρωσης τις προαλλε; εξω από το προεδρικο;Μήπως δεν γνωρίζουμε πωςς μια καθολική συγκέντρωση _διαμαααρτυρια(εννοείται με τα μετρά κατά του covid)αποτελεί κίνηση στήριξης και συμπορευσης με τις καθημερινές μάχες που δίνει καθημερινά τόσο η κυπριακή οσο και η ελλλαδικη κυβερνησηΕβλεπα το πρωί στους δρόμους της Λευκωσίας να τρέχει ο καθένας να πάει στο πόστο του ενώ ηπατριδα του αύριο λεηλατειται για ακόμη μια φορα!Έχουμε επιλεκτική ακοή;Ακούμε μόνο αυτά που δεν μας ξεβολευουν;εύχομαι μέχρι το τέλος της μέρας να διαψευστω και ναακουσω για ειρηνικες κινητοποιησεις!Τελειώνω λέγοντας πως αυτές τις μέρες η σκέψεις και οι πράξεις μας θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στη πολυπαθη Κύπρο μας Την Κύπρο του Τευκρου ,του Ευαγορα,του Αυξεντιου,του Παλληκαριδη...κοντά στους πεσοντες του 1974..κοντά στα λεβεντικα παιδια της ΕΛΔΥΚ!Να αντλουμε δύναμη και αγωνιστικοτητα Και ενώ ετοιμαζόμουνα να κλείσω θυμήθηκα ένα βιβλίο μου στο σχολείο...ηταν μια φωτογραφία οπού έδειχνε πάνω στα συρματοπλέγματα εξω από την Αμμοχωστο ένα χαρτάκι που εγραφε:Ανοίξετε !Ξέχασα μέσα τη ψυχή μου!Και σας αφήνω με το τραγούδι για μια κόρη που εχω μέσα στην καρδια:χωμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ, χωμα που με αναστησες ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]