Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν απειλεί με στρατιωτική παρέμβαση "'όπου χρειαστεί"


Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα η κυβέρνηση αναμένει πότε ο κ. Ερντογάν θα μας καλέσει να “μιλήσουμε”,ο Τούρκος πρόεδρος κάνει σαφές προς την Ελλάδα και τη Δύση ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του. Μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι "είναι πλέον συνείδηση σ΄ όλο τον κόσμο ότι η Τουρκία έχει λόγο και την ικανότητα να εφαρμόζει τις πολιτικές της με ενεργή στρατιωτική υποστήριξη επί τόπου. Η Τουρκία έχει πλέον φτάσει σε ένα επίπεδο όπου είναι σε θέση να υποστηρίξει όλους τους φίλους της", είπε αναφερόμενος στο Αζερμπαϊτζάν.

Η χρήση της “στρατιωτικής υποστήριξης” έγινε αισθητή και στα ελληνοτουρκικά. Η Άγκυρα επί δύο μήνες πίεσε την Ελλάδα με στρατιωτικά μέσα, προκαλώντας μεταξύ άλλων και σοβαρή οικονομική αιμορραγία. 

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι εκείνη με τη στάση της οδήγησε στις “διερευνητικές συνομιλίες” με την Τουρκία. 

Πριν την έξοδο του τουρκικού στόλου η Αθήνα είχε εκδηλώσει οποιαδήποτε επιθυμία για διάλογο; 

Δεν το θυμόμαστε…

Από την άλλη πλευρά ο Ερντογάν δεν θα μπορούσε να περιγράψει πιο καθαρά τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία “λύνει τις υποθέσεις της”.

Ο Ερντογάν είναι προφανές ότι έχει εξασφαλίσει το “πράσινο φως” των “βασικών παικτών” της Δύσης για όσα λέει και πράττει. Είναι οι ίδιοι που με κάποιο τρόπο μας…έπεισαν ότι θα ΄ναι “πιο αποτελεσματικές οι απειλές κυρώσεων, από τις ίδιες τις κυρώσεις”, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Το πιο επικίνδυνο δεν είναι τι λέει και τι κάνει ο Ερντογάν με την ανοχή και την υποστήριξη της Δύσης. Ο πραγματικός κίνδυνος στα ελληνοτουρκικά είναι ότι δείχνουμε μια εμμονική άρνηση να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, ελπίζοντας πάντα ότι ο Ερντογάν δεν εννοεί αυτά που λέει αλλά…κάτι άλλο. 

Αν και η πραγματικότητα, ειδικά τους τελευταίους μήνες μας διαψεύδει κάθε ημέρα πανηγυρικά, εμείς εξακολουθούμε το “ταξίδι μας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα”…

Μόνο που κι αυτή η βάρκα είναι έτοιμη να βυθιστεί…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]