Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Προκλητικός και αναιδής ο Μακρόν



Μύδρους κατά του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αφορμή οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Μακρόν περί «ισλαμικού αυτονομισμού», με τον Eρντογάν να τις χαρακτηρίζει «ξεκάθαρη πρόκληση» και ένδειξη «αναίδειας».

Ο Μακρόν είχε αναφέρει ότι ο «ισλαμικός αυτονομισμός» απειλεί να κυριαρχήσει σε ορισμένες μουσουλμανικές κοινότητες στη Γαλλία, προαναγγέλλοντας σχετικό νομοσχέδιο, με βήματα που θα περιορίζουν την κατ’ οίκον διδασκαλία και κίνητρα για την εκμάθηση της αραβικής γλώσσας.

«Η δήλωση ότι “το Ισλάμ είναι σε κρίση” από τον πρόεδρο Μακρόν σε μια πόλη όπου πυκνοκατοικείται από Μουσουλμάνους πέρα από ασέβεια, αποτελεί μια ανοιχτή πρόκληση. Το να κάνει λόγο για αναδιάρθρωση του Ισλάμ ως πρόεδρος της Γαλλίας αποτελεί αναίδεια, αγένεια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, στο πλαίσιο θρησκευτικής εκδήλωσης στην Άγκυρα.

Ο πρόεδρος Μακρόν είχε προβεί στις παραπάνω δηλώσιες στη διάρκεια επίσκεψης του στην περιοχή Λε Μουρό, ένα υποβαθμισμένο προάστιο στα βόρεια του Παρισιού.

Ερντογάν και Μακρόν είχαν συζητήσει τις διαφωνίες και διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε τηλεφωνική επικοινωνία τον προηγούμενο μήνα, έπειτα από αρκετές εβδομάδες έντασης στις σχέσεις Παρισιού και Άγκυρας με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην τηλεφωνική επικοινωνία, οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει να βελτιώσουν τους δεσμούς των δύο χωρών και να διατηρήσουν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ερντογάν τόνισε ότι ο πρόεδρος Μακρόν αθέτησε τη συμφωνία με τις δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι το να χαρακτηρίζει τους Μουσουλμάνους της Γαλλίας ως «αυτονομιστές» θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μεγάλες αντιπαραθέσεις».

«Πάνω που συμφωνήσαμε σε διάλογο και βελτίωση των σχέσεων περίπου μία εβδομάδα-δέκα ημέρες πριν, κοιτάξτε πόσο γρήγορα τα ξέχασε όλα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας τον Γάλλο ομόλογό του για έλλειψη σεβασμού.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]