Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζελένσκι: Τίποτα δεν λύνεται στην Κριμαία χωρίς την Τουρκία



"Κλείνει το μάτι" στον Ερντογάν ο ουκρανός πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ελπίζει ότι η Τουρκία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο έργο της πλατφόρμας της Κριμαίας και στην επίλυση του ζητήματος της κατάληψης της Κριμαίας από τη Ρωσία.

"Δυστυχώς, μετά το 2014, δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα ίδρυμα που να μπορέσει να γίνει πλατφόρμα για την επίλυση των προβλημάτων της Κριμαίας και, πάνω απ' όλα, για την ανάπτυξη μηχανισμών που μπορούν να τερματίσουν την κατοχή. Γι' αυτό δημιουργούμε την πλατφόρμα της Κριμαίας. Υποθέτουμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην ενοποίηση των προσπαθειών όλων των πολιτισμένων χωρών και των κοινωνικών δυνάμεων, τόσο στην Ουκρανία όσο και στο εξωτερικό, να εργαστούν για το καλό της Κριμαίας, και επομένως για το καλό του λαού των Τατάρων της Κριμαίας", είπε σε συνέντευξή του, στο φιλο-ερντογανικό τουρκικό πρακτορείο Demirören, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Μετζλίς των Τατάρων της Κριμαίας (ανώτατο εκτελεστικό-εκπροσωπευτικό σώμα των Τατάρων της Κριμαίας), Ρεφάτ Τσουμπάροφ, σχετικά με τα προβλήματα αλληλεπίδρασης με τις ουκρανικές αρχές.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εκπρόσωποι του Μετζλίς θα συμμετάσχουν επίσης σε αυτό το έργο.

"Ο κοινός μας στόχος πρέπει να είναι να βρούμε λύσεις για την πρόωρη επιστροφή της Κριμαίας υπό τον έλεγχο του ουκρανικού κράτους", είπε.

"Και ελπίζουμε για έναν σοβαρό ρόλο της Τουρκίας σε αυτό το ζήτημα. Εξάλλου, είναι δυνατόν να λυθεί κάτι χωρίς την Τουρκία στην περιοχή μας; Σίγουρα όχι", είπε ο Ζελένσκι.

Πέτρος Κράνιας
Capital




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδή ο λύκος θα φυλάει τα πρόβατα,τι γίνεται εδώ ? αντί να τα λέμε εμείς τα λένε αυτοί! μπερδεμένα πράγματα,μόλις γίνει πόλεμος θα ξεμπερδεψουν,κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]