Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υποδείξεις της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ


Να προτείνει λύσεις για τους S-400

Να καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις για τους S-400 καλεί το ΝΑΤΟ η Τουρκία μια μόλις μέρα μετά το σκληρό μήνυμα των ΗΠΑ, οι οποίες έκαναν λόγο για «σοβαρές συνέπειες στη σχέση Άγκυρας με Ουάσιγκτον» μετά τη δοκιμή του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου υπουργείου Άμυνας, η Άγκυρα περνά στην αντεπίθεση ξεκαθαρίζοντας πως αναμένει από το ΝΑΤΟ να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις έναντι των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

«Η προσδοκία μας από τους φίλους και τους συμμάχους μας είναι να επικεντρωθούμε στη συζήτηση εναλλακτικών λύσεων στους S-400 και σε λογικά τεχνικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, αντί της ρητορικής που οδηγεί σε επιδείνωση των σχέσεών μας» ανέφερε η δήλωση της Σεμπνεμ Ακτοπ.

«Οι έλεγχοι δοκιμών και συστημάτων πραγματοποιούνται ως μέρος της φυσικής διαδικασίας στο πλαίσιο των προετοιμασιών του προμηθευμένου συστήματος υπεράσπισης αέρα S-400» αναφέρει το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

«Συνεχίζουμε τους ελέγχους και τις προετοιμασίες του συστήματος όπως είχε προγραμματιστεί», σημείωσε νωρίτερα σήμερα ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια, ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσι Ακαρ.

Υποστήριξε πάντως ότι η προμήθεια, οι δοκιμές και οι έλεγχοι των S-400 «δεν σημαίνει ότι η Τουρκία απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ. Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούνται οι S-300 στη συμμαχία του ΝΑΤΟ», είπε ο Ακαρ.

Σημειώνεται οτι την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν με ανακοίνωση, τόνισε οτι οι δοκιμές του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον .

«Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τη δοκιμή του συστήματος S-400 που έκανε η Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου, μια δοκιμή που επιβεβαιώθηκε σήμερα από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Αντιτιθέμεθα στη δοκιμή αυτού του συστήματος από την Τουρκία, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση μας στον τομέα της ασφάλειας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]