Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η Γερμανία επωφελείται από την ένταση στο Αιγαίο»


Η ανταποκρίτρια της Die Welt στην Τουρκία τα είπε όλα...
Για να μην έχει δηλαδή κανείς αμφιβολία για τις προθέσεις και τη στάση της Γερμανίας...

Η Γερμανία δεν πρόκειται να στραφεί κατά της Τουρκίας καθώς έχουν μια ιδιότυπη «αδελφότητα» ως προς την προμήθεια όπλων, συν του ότι η ένταση στο Αιγαίο την κάνει απλά να πουλά περισσότερα όπλα και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και δεν θα κάνει κάτι που θα μπορούσε να θίξει την Τουρκία.

Η ανταποκρίτρια της Die Welt στην Τουρκία, Μάριον Ζέντκερ μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα ελληνοτουρκικά και σε ότι αφορά το ρόλο της Γερμανίας, τα είπε όλα μέσα σε λίγες προτάσεις.

Για να μην έχει δηλαδή κανείς αμφιβολία για τις προθέσεις και τη στάση της Γερμανίας…

«Ο ρόλος της Γερμανίας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων, καθώς από τη μία η Γερμανία, ως μέλος της Ε.Ε. πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και από την άλλη, Γερμανία και Τουρκία έχουν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο μια ιδιότυπη “αδελφότητα” ως προς την προμήθεια όπλων. Αυτή η φιλία ξεκινά από πολύ παλιά και είναι βαθιά. Αυτό οφείλεται στο ότι γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά η Τουρκία είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία πατάει σε δύο βάρκες, στέκεται στο πλευρό τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας», είπε η Γερμανίδα δημοσιογράφος.

Και συνέχισε με την… ταμπακιέρα: «Δύσκολα θα κάνει κάτι που θα μπορούσε να θίξει την Τουρκία. Συνεπώς, η Γερμανία παίζει τον ρόλο του διαμεσολαβητή, κάτι που δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής. Σε αυτή τη διαμάχη πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι η Γερμανία έχει πουλήσει όπλα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, κάτι που σημαίνει ότι η Γερμανία επωφελείται από την ένταση στο Αιγαίο. Γι’ αυτό εκτιμώ ότι δύσκολα η Γερμανία θα επιτρέψει την εφαρμογή κυρώσεων, ούτε ταχθεί δυναμικά υπέρ αυτών».

Για να καταλήξει: «Θα συνεχίσει, πάντως, να απειλεί με κυρώσεις, ώστε να καθησυχάσει την Ελλάδα, αλλά θα συνεχίσει τις πωλήσεις όπλων και περί τον Δεκέμβριο θα επιχειρήσει να βρει μια λύση, προκειμένου να δώσει την εικόνα του επιτυχημένου διαπραγματευτή».

Newsbreak

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]