Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία και Ευρώπη ενώπιον της ισλαμικής τρομοκρατίας και η σύγκρουση θρησκειών


Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020. Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Απόγευμα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, απονέμει ιδιαιτέρως στους γονείς του καθηγητή Ιστορίας-Γεωγραφίας, Samuel Paty, το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.

Ο καθηγητής Paty είχε αποκεφαλιστεί στις 16 Οκτωβρίου από έναν 18χρονο Τσετσένο φανατικό ισλαμιστή επειδή ο εκπαιδευτικός είχε παρουσιάσει στους μαθητές του, στο λύκειο Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines), καρικατούρες του Μωάμεθ, στο πλαίσιο του μαθήματος ελευθερίας έκφρασης. Προηγουμένως είχε ζητήσει, από σεβασμό, από όσους μαθητές του ήταν μουσουλμάνοι, αν ήθελαν, να αποχωρήσουν από την τάξη.

Ο πρόεδρος Macron, με μια φορτισμένη ομιλία, εξήρε την προσφορά του Γάλλου καθηγητή ως ανθρώπου και ως εκπαιδευτικού, αφού προηγουμένως κατάγγειλε σκληρά εκείνους τους δειλούς και βάρβαρους που τον οδήγησαν στην σφαγή.

Ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο Paty ήταν «από εκείνους τους καθηγητές που δεν ξεχνιούνται. Ενσάρκωνε τον καθηγητή που ονειρευόταν ο Jean Jaures, αυτόν που καταδεικνύει την μεγαλοσύνη της σκέψης, διδάσκει τον σεβασμό, εξηγεί τι είναι ο πολιτισμός».

Το πρόσωπο της Δημοκρατίας

Ο Macron διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία δεν θα παραιτηθεί από το να προβάλλει καρικατούρες και σκίτσα (απόδειξη: Τις επόμενες μέρες δημόσια κτήρια καλύφθηκαν με τεράστιες καρικατούρες του Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν στην σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo). Και διακήρυξε:
«Θα συνεχίσουμε, καθηγητά. Θα υπερασπίζουμε την ελευθερία που διδάσκατε τόσο καλά και την λαϊκότητα του κράτους. Ο Samuel Paty έγινε το πρόσωπο της Δημοκρατίας», για να προσθέσει ότι ήταν θύμα του μίσους του άλλου. «Θα συνεχίσουμε αυτήν τη μάχη για την ελευθερία και για τον λόγο που στο εξής θα είστε το πρόσωπό της», κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος

Τα επόμενα 24ωρα, η Γαλλία πήρε σκληρά μέτρα εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας και του κυβερνο-ισλαμισμού. Πάνω από 230 άτομα απελάθηκαν, ένα τζαμί έκλεισε ενώ 50 οργανώσεις με ύποπτες διασυνδέσεις με ισλαμιστές βρίσκονται υπό διερεύνηση. Τα μέτρα της Γαλλίας προκάλεσαν την οργή, όπως αναμενόταν, του ισλαμοφασίστα Ερντογάν, ο οποίος για πολλοστή φορά καθύβρισε σκαιότατα τον Γάλλο Πρόεδρο και του συνέστησε να τον δει ψυχίατρος.

Η Γαλλία καθυστέρησε πολύ να αντιδράσει έναντι της ισλαμικής τρομοκρατίας. Αυτή ανδρώθηκε και θέριεψε σε γκέτο, σε πολλές γαλλικές πόλεις. Εκατομμύρια άνθρωποι από πρώην γαλλικές αποικίες έφτασαν στη Γαλλία σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν να εντάξουν ή και να αφομοιώσουν, ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους στη γαλλική κοινωνία.

Γκετοποίηση

Ας θυμηθούμε:

Πριν από ακριβώς 15 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2005, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Nicholas Sarkozy, επισκέφθηκε το προάστιο του Παρισιού, Argenteuil, με σκοπό να διαπιστώσει προσωπικά πώς λειτουργούσαν κυβερνητικά μέτρα κατά της βίας σε αστικές περιοχές.
Όταν έφτασε, οι περίοικοι τον υποδέχτηκαν με πέτρες και μπουκάλια. Δυο μέρες αργότερα, δυο νεαροί, ένας άραβας και ένας αφρικανός, πέθαναν από ηλεκτροπληξία. Η αιτία ήταν αμφισβητούμενη. Όμως ο θάνατός τους προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις, οι οποίες επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας.

Για πρώτη φορά η χώρα διαπίστωνε την έκταση του γαλλικού malaise, το οποίο ήταν αποτέλεσμα της γκετοποίησης σημαντικού μέρους των ξένων, της καλπάζουσας ανεργίας των νέων και της ανεπάρκειας γαλλικών κυβερνήσεων να προβλέψουν μιαν απίστευτη κοινωνικο-οικονομική έκρηξη, που έσεισε συθέμελα το γαλλικό οικοδόμημα.

Χιλιάδες απελπισμένοι νέοι από χώρες του Maghreb (Βόρειας Αφρικής, πρώην γαλλικές αποικίες), ξεχύθηκαν στους δρόμους και προκάλεσαν πρωτοφανείς καταστροφές σε αυτοκίνητα, καταστήματα, σχολεία, δημόσια κτήρια. Η Γαλλία μάλλον δεν άντλησε τα ανάλογα μαθήματα.

> Στις 11 Ιανουαρίου 2015 ισλαμιστές τρομοκράτες εισέβαλαν στο κτήριο που στεγάζει την σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo και εκτέλεσαν συντάκτες και προσωπικό. Επίσης επιτέθηκαν σε εβραϊκή συναγωγή και σε πολίτες.

> Στις 13 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, στο Παρίσι πάλι, στο Bataklan και στα γύρω cafe, ισλαμιστές τρομοκράτες κατάσφαξαν κυριολεκτικά δεκάδες αθώους πολίτες.

> Στις 14 Ιουλίου 2016, οικογένειες που πήγαν στη Νίκαια για να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα για την εθνική γιορτή της Γαλλίας, κατασφάχτηκαν από ισλαμιστές τρομοκράτες.

Η προφητεία του Malraux

Το 1965, ο André Malraux, τότε υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του στρατηγού De Gaulle, προφητικά είχε προειδοποιήσει ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι πόλεμος θρησκειών. Τη δεκαετία του ’90, ο γνωστός Αμερικανός στοχαστής, Samuel Huntington, πρόβαλε τη θεωρία περί της σύγκρουσης των πολιτισμών.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, στις 11/9/2001 και όλες οι άλλες που συνέβησαν σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης, κυρίως, η αναφορά δεν περιορίζεται μόνο σε σύγκρουση πολιτισμών και θρησκειών.
Πρόκειται, ουσιαστικά για την σύγκρουση του δυτικού πολιτισμού με ένα αναδυόμενο, ασυγκράτητο, τρομακτικό, δολοφονικό και άκρως επικίνδυνο ισλαμικό τρομοκρατικό ιδεολόγημα.

Ας θυμηθούμε ξανά: Την δεκαετία του ’90, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπους ο νεότερος, διακήρυξε ότι από το Μαρόκο μέχρι το Αφγανιστάν, που αποκαλούσε την Ευρύτερη Μέση Ανατολή, οι δυτικές χώρες θα δίδασκαν και θα εμπέδωναν τις δημοκρατικές αρχές και αξίες του δυτικού πολιτισμού σε όλο τον αραβικό και κυρίως μουσουλμανικό κόσμο και έτσι θα επερχόταν ειρήνη και σταθερότητα στην πιο ταραγμένη και εύφλεκτη περιοχή του κόσμου.

Αφέλεια μεγατόνων. Αντ’ αυτής, είχαμε το «Ισλαμικό Κράτος», το οποίο εκμεταλλεύτηκε τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», που μετατράπηκε σε βαρύ αραβικό χειμώνα, τα επίχειρα του οποίου τώρα υφίσταται κυρίως η Ευρώπη. Στρατιές απελπισμένων προσφύγων διαφεύγουν από εμπόλεμες ζώνες ενώ εκατομμύρια παράνομων οικονομικών μεταναστών εισβάλλουν κυριολεκτικά σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σουηδία, χώρα βιασμών

Από τα πρώτα θύματα αυτής της επέλασης είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και συνακόλουθα η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ολλανδία, η Σουηδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο τέως δικτάτορας της Λιβύης, Καντάφι, είχε παινευτεί σε ανύποπτο χρόνο ότι, η Ευρώπη θα μουσουλμανοποιηθεί χωρίς να ριφθεί ούτε μία σφαίρα.

Η Σουηδία κάποτε ήταν ο «Σκανδιναβικός παράδεισος». Σήμερα: Με την εισροή δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών, έχει χαρακτηριστεί ως «η χώρα των βιασμών».
Στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη, υπάρχουν συνοικίες όπου η αστυνομία δεν τολμά να εισέλθει – ούτε και Σουηδοί. Το Malmoe έχει ήδη χαθεί, αφού οι μεταναστευτικές συμμορίες κυριαρχούν στους δρόμους της πόλης. Μέχρι το 2050, ένας στους τρεις κατοίκους της χώρας θα είναι μουσουλμάνος.

Στην Γερμανία, η κυβέρνηση Ερντογάν ελέγχει 986 από τα 2000 τζαμιά με ιμάμηδες που εκπαιδεύονται στην Τουρκία και προάγουν την τουρκική πολιτική και τον νόμο της Σαρία. Στη χώρα διαβιούν πάνω από 4 εκ. Τούρκοι, οι μισοί και πλέον έχουν γερμανική υπηκοότητα και εξ αυτού αποτελούν ισχυρή εκλογική βάση.

Σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας έχουν δημιουργηθεί ισλαμικά γκέτο όπου η αστυνομία και Γερμανοί πολίτες αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν. Εκεί ασκεί εξουσία η ισλαμική «αστυνομία», η οποία επιβάλλει τον ισλαμικό Νόμο. Ουσιαστικά, η Άγκυρα ελέγχει την μεταναστευτική, θρησκευτική πολιτική του Βερολίνου!

«Ισλαμική αυτονομία»

Το ίδιο συμβαίνει και στη Βρετανία. Το Λονδίνο έχει δήμαρχο Πακιστανικής καταγωγής. Μουσουλμάνοι δήμαρχοι διοικούν το Μπέρμιγχαμ, την Ληντς, την Σιέφιλντ, το Μπλάκμπερν, την Οξόρδη, το Λούτον. Λειτουργούν πάνω από 3000 τζαμιά με 130 «δικαστήρια» της Σαρία ενώ υπάρχουν πολλές περιοχές όπου οι Αρχές δεν τολμούν να εισέλθουν. Πολλές πόλεις έχουν ήδη υποστεί δημογραφική αλλοίωση με μουσουλμανική πλειοψηφία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος διακήρυξε παλαιότερα (18/2/2020) όπως και πρόσφατα μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Paty, ότι θα συντρίψει την «ισλαμική αυτονομία» η οποία θα οδηγήσει στην «δημοκρατική επανάκτηση» των πόλεων, διά της διάλυσης 60 και πλέον μουσουλμανικών γκέτο.

Τι σημαίνει «ισλαμική αυτονομία»;

Οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί σε ευρωπαϊκές πόλεις λειτουργούν ως οιονεί ισλαμικό παρακράτος όπου ισχύει μόνο ο νόμος της Σαρία, κατά παράβαση των κειμένων Νόμων του νόμιμου κράτους. Στη Γαλλία διαβιούν γύρω στα 6 εκ. μουσουλμάνοι ή 8% του συνολικού πληθυσμού.

Είναι φανερό ότι η Γαλλία όπως και αρκετές χώρες της Ευρώπης βρίσκονται ενώπιον μιας καλπάζουσας και ανεξέλεγκτης ισλαμικής τρομοκρατίας, η οποία αντλεί τους «μαχητές» της από τα γκέτο. Τίθεται ξανά επί τάπητος το μέγα ερώτημα αν το Ισλάμ ταυτίζεται με τις δυτικές αρχές και αξίες, τα δημοκρατικά ιδεώδη και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Η απάντηση, όπως αυτή τεκμηριώνεται μέσα από άπειρες τρομοκρατικές ενέργειες και συμπεριφορές ισλαμιστών στις χώρες υποδοχής και διαβίωσής τους, είναι ένα μεγάλο «όχι».

Όπως απέδειξε το αμερικανικό, αφελές πείραμα της δεκαετίας του ’90 και η ωμότητα της ισλαμικής τρομοκρατίας, το Ισλάμ, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις κάποιων θρησκευτικών ηγετών του, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον δυτικό πολιτισμό, το κράτος δικαίου, την ισότητα των φύλων και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες στηρίζονται στον φόβο που προκαλούν στις δυτικές, χριστιανικές κοινωνίες, τους πολίτες των οποίων θεωρούν ως άπιστους. Γι’ αυτό, και ιδιαίτερα μετά την ανάδυση του «Ισλαμικού Κράτους», επιδόθηκαν σε αποκεφαλισμούς ομήρων και αιχμαλώτων ακριβώς για να προκαλέσουν τον φόβο και δι’ αυτού, την υποταγή στις αξιώσεις του Ισλάμ.

Ο… χαλίφης Ερντογάν

Ένας σημαντικός υμνητής και εκμεταλλευτής του Ισλάμ είναι ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος αξιοποιεί τη θρησκεία για εξόφθαλμα πολιτικούς και επιθετικούς σκοπούς. Φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε χαλίφη των όπου Γης μουσουλμάνων. Δηλ. περίπου ως ο διάδοχος του Μωάμεθ.

Ο Ερντογάν είχε στενές σχέσεις και συναλλαγές με ηγέτες του «Ισλαμικού Κράτους», τους ενίσχυε οικονομικά και στρατιωτικά. Επίσης αξιοποιεί αδίστακτα τα 4 εκ. Τούρκων στη Γερμανία ενώ εργαλειοποιεί τα 3,5 εκ. πρόσφυγες στην Τουρκία ως μέσο εκβιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κρατών-μελών της.

Η Κύπρος ήδη έχει κατακλυστεί από δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους ως πρόσφυγες ή, περισσότερο, ως παράνομοι οικονομικοί μετανάστες. Στην Λευκωσία, στην περιοχή γύρω από την οδό Τρικούπη και το περίπτερο ΟΧΙ, στην παλιά πόλη, ήδη δημιουργείται ένα μουσουλμανικό γκέτο με λειτουργία μπακάλικων, καταστημάτων, κρεοπωλείων, σουβλατζίδικων, κτλ.

Η Κυβέρνηση καθυστερεί να πάρει μέτρα διασποράς ή και απέλασης όσων παράνομα εισέβαλαν και διαβιούν στο νησί, καρπούμενοι παχυλά επιδόματα και βοήθεια. Το τραγικό παράδειγμα της Γαλλίας, Γερμανίας, Βρετανίας και Σουηδίας δεν αφυπνίζει τις Αρχές από τον δήθεν αντιρατσιστικό λήθαργό τους;

Σάββας Ιακωβίδης
Απόψεις






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]