Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο μέτωπο μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας


Νέο μέτωπο φαίνεται πως άνοιξε, αυτή την φορά στα βορειοανατολικά σύνορα της Τουρκίας. Οι μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων φέρνουν για μια ακόμη φορά σε αντίθετα στρατόπεδα την Άγκυρα με την Μόσχα.

Η Τουρκία δεν στηρίζει απλά Αζερμπαϊτζάν. Πρόσφατα έκανε κοινή στρατιωτική άσκηση και συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση του στρατού των Αζέρων. Μάλιστα τα τουρκικά μέσα προβάλλουν βίντεο τουρκικών ντρόουν Μπαϊρακτάρ που συμμετέχουν στις συγκρούσεις στην περιοχή.

Στην Τουρκία έχει προκαλέσει αντιδράσεις δήλωση του αντιπροέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ουνάλ Τσεβίκοζ, που επέκρινε την κυβέρνηση γιατί μετέφερε τζιχαντιστές και όπλα στην παραμεθόριο Αρμενίας Αζερμπαϊιτζάν.

Προσχεδιασμένες οι ενέργειες του Μπακού;

Αναλυτές διαφωνούν αν οι ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν που ήδη δηλώνει ότι έχει ανακαταλάβει 6 χωριά και ότι ξεκινάει επίθεση σε όλο το μέτωπο, είναι προσχεδιασμένες με συμμετοχή της Τουρκίας. Προφανώς, σημειώνουν, για να στρέψει την προσοχή της Ρωσίας σε ένα ακόμη μέτωπο ή αν πρόκειται για κίνηση της Μόσχας για να απασχολήσει την Τουρκία και στα βορειοανατολικά.

Όπως είναι γνωστό, στο Ιντλίμπ της Συρίας, έχουν σταματήσει οι κοινές περιπολίες Τουρκίας Ρωσίας και ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την περιοχή. Παράλληλα οι δύο χώρες βρίσκονται σε αντίθετες παρατάξεις και στην Λιβύη όπου η κατάσταση παραμένει ρευστή, αν όχι εκρηκτική.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]