Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κατηγορεί την Αρμενία για... μισθοφόρους!


Η Αρμενία κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία ότι παρέχει άμεση στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν εν μέσω μιας αναζωπύρωσης της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία έχει “άμεση παρουσία στο έδαφος”.

Επίσης αναφέρει ότι Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί “πολεμούν στο πλευρό” του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο, όπως προσθέτει, χρησιμοποιεί επίσης τουρκικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) και μαχητικών αεροσκαφών. Το Μπακού διέψευσε τις κατηγορίες αυτές.

Παράλληλα η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Αρμενία οφείλει να σταματήσει την κατοχή εδαφών του Αζερμπαϊτζάν και να στείλει πίσω τους “μισθοφόρους και τους τρομοκράτες” που έφερε από το εξωτερικό για να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου συγκρούονται αρμενικές και αζέρικες δυνάμεις.

“Η Αρμενία οφείλει αμέσως να σταματήσει τις επιθέσεις της, να στείλει πίσω τους μισθοφόρους και τους τρομοκράτες που έφερε από το εξωτερικό και να αποσυρθεί από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται κατάπαυση του πυρός και ειρήνη. Η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν στις συγκρούσεις, κατά τις οποίες σφοδρά πυρά ανταλλάσσονται για δεύτερη ημέρα σήμερα ανάμεσα σε αρμενικές και αζέρικες δυνάμεις.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]