Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟ: Προϋπόθεση για τις συζητήσεις δεν είναι η απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων


Αυτό που επιθυμεί η Βορειοτλαντική Συμμαχία, είναι το να αποφευχθεί ένα ατύχημα

Στις τεχνικές συζητήσεις του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει ως προϋπόθεση η απομάκρυνση των πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο γιατί αυτό είναι ένα θέμα που συζητιέται σε πολιτικό επίπεδο. Δεν είναι κάτι που αφορά τις στρατιωτικές επιτροπές Ελλάδας και Τουρκίας που συζητούν σε τεχνικό επίπεδο.

Αυτό που θέλει το ΝΑΤΟ είναι να αποφευχθεί ένα ατύχημα. Γι’ αυτό θέλει οι δύο πλευρές να βρουν έναν τρόπο ώστε τα πλοία και τα αεροπλάνα τους να έχουν κοινά σήματα και κωδικούς όταν ενεργούν στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε να αποφεύγεται η πιθανότητα ατυχήματος. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη.


Πάντως, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που μίλησε στο ethnos.gr είπε ότι οι τεχνικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και αρνήθηκε να σχολιάσει γιατί δεν πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος γύρος σήμερα όπως είχε προγραμματιστεί ή γιατί θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει συμφωνία και οι δύο πλευρές δεν έχουν μπει στην ουσία των συνομιλιών.

Στο μόνο που έχουν συμφωνήσει είναι ότι θα συνεχίσουν να συναντιούνται.

ΤΟ ΝΑΤΟ προσπαθεί να ακολουθήσει αυτό που είχε κάνει και το 1996, μετά την κρίση των Ιμίων. Οταν οι αντιπροσωπείες από Ελλάδα και Τουρκία συναντιόντουσαν συχνά και αυτό σταδιακά άλλαξε το κλίμα.

Με απλά λόγια, το ΝΑΤΟ είναι ευχαριστημένο που οι δυο πλευρές συνομιλούν και θα το θεωρούσε επιτυχία εάν συνεχίσουν να το κάνουν, όπως φάνηκε και από την ανακοίνωση Στόλτενμπεργκ.

Μαρία Ψαρά
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]