Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Αρμένιοι κι εμείς


Διερωτώμαι πραγματικά αν περνάει, έστω και ξώφαλτσα, από το μυαλό αυτών που μας κυβερνούν ότι ο πόλεμος που φαίνεται να ξεσπά μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν είναι και δικός μας πόλεμος.

Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Αν η Αρμενία αντέξει τώρα την πίεση της επίθεσης από έναν εχθρό της Ελλάδας, που σαφώς ενθαρρύνεται από την Τουρκία, ανοίγει ο δρόμος και για μεγαλύτερη ελληνική αντίσταση στις πιέσεις να μοιράσουμε το Αιγαίο. Αν, αντίθετα, η Αρμενία αναγκαστεί να συνθηκολογήσει κάτω από το βάρος μιας στρατιωτικής ήττας που θα φέρει τη σφραγίδα του Ερντογάν, μαύρο φίδι που μας έφαγε.

Οι συμπαθέστατοι Αρμένιοι είναι πραγματικά αδέλφια μας. Όχι ιμιτασιόν, όπως οι Κούρδοι ή οι Παλαιστίνιοι, που κάποιοι ιδιοτελείς επιχειρούν να πλασάρουν ντε και καλά ως «στρατηγικούς συμμάχους», χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι συμμερίζονται τις εθνικές μας ανησυχίες.

Με τους Αρμενίους συνυπήρξαμε. Μαρτυρήσαμε και κλάψαμε μαζί. Θρηνήσαμε νεκρούς, προσευχηθήκαμε σε χριστιανικές εκκλησιές, ορκιστήκαμε να πάρουμε μια μέρα εκδίκηση. Μισούν τον Τούρκο που λίγο κόντεψε να τους αφανίσει και ξέρουν καλά ότι ο Γερμανός τού όπλισε το χέρι. Ο ίδιος Γερμανός που σήμερα σφυρίζει αδιάφορα και βάζει την Ευρώπη να παίρνει ίσες αποστάσεις σε διενέξεις με σαφέστατη διάκριση επιτιθέμενου – αμυνόμενου. Οι Αρμένιοι, επίσης, δεν είναι εύκολα αναλώσιμοι. Διακρίνονται από υψηλό πατριωτικό φρόνημα και η πολυτάλαντη διασπορά τους διαθέτει ισχυρά ερείσματα διεθνώς. Επιπλέον οι πολιτικοί τους δεν είναι υπάλληλοι ξένων συμφερόντων. Το λέει η περδικούλα τους. Και θα τα δώσουν όλα για να κρατήσουν την όμορη αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που κατοικείται από ομοεθνείς τους.

Είναι στρατηγικής σημασίας ζήτημα για την Ελλάδα να αντέξει η Αρμενία. Και αν είχαμε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της καθώς και αυτούς που την εξέλεξαν, θα είχε σπεύσει ήδη να στείλει ένα αεροπλάνο με καταδρομείς, χωρίς διακριτικά, για να πολεμήσουν ως εθελοντές στο πλευρό του αρμένικου στρατού. Αν μη τι άλλο, για να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Επαγγελματίες στρατιωτικούς με σθένος διαθέτει η χώρα μας και είναι βέβαιο ότι θα βρίσκονταν μερικοί από αυτούς να φτιάξουν έναν «Ιερό Λόχο για την Αρμενία» με τις υπόγειες ευλογίες των κρατικών Αρχών. Για την τιμή της σύγχρονης Ελλάδας στο φινάλε

Εάν ζούσε η αείμνηστη η Τσουδερού, που φορούσε παντελόνια, θα τους είχε στείλει ήδη εκεί. Δυστυχώς όχι με τούτη την κυβέρνηση. Ούτε με αυτόν τον πρωθυπουργό ούτε με έναν υπουργό Αμυνας εμφανώς «αργό» (αργόστροφο τον λένε άνθρωποι στο υπουργείο που τον βλέπουν) ούτε με τις ψοφοδεείς ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών που είναι σαν να συντάχθηκαν από τον Σχοινά στο γραφείο Τύπου της Κομισιόν.

Δυστυχώς, δεν περιμένουμε τίποτε από αυτούς που μειώνουν συνειδητά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας και δεν είναι σε θέση ούτε το Καστελόριζο να προστατεύσουν από ξένες προβοκάτσιες. Και σίγουρα όχι να συνδράμουν την πολύπαθη Αρμενία. Δεν υπάρχει περίπτωση. Γι’ αυτό και την επόμενη φορά που θα δώσει διαπιστευτήρια Ελληνας πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν, δεν θα τον προσβάλει απλώς ο αλητήριος πρόεδρος του δορυφόρου της Τουρκίας. Θα τον καρπαζώσει και θα τον μπουγελώσει κιόλας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων…

Newsbreak



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]